Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Prima experiență de primăvară. Banală, la Baroc Cafe

Prima experiență de primăvară. Banală, la Baroc Cafe

În sfârșit a venit și primăvara, că mi-au ajuns până peste cap zilele cu temperaturi sub 10 grade. Și goală-goluță, Piața Mică parcă nu-i atât de faină cum e în zumzetul teraselor pline ochi. Nu s-a chiar dat năvală pe terase, dar vineri aș îndrăzni să zic că cel puțin jumătate din locurile disponibile în piață erau ocupate. Începe, încet-încet sezonul de terase, bun prilej să scoatem nasul de sub fular și să înfulecăm ceva în kilometrul zero al turismului gastronomic local. (textul e scris vineri, între timp iar e iarnă. Țeapă)

Prin urmare, într-o frumoasă zi de primăvară, în jur de ora 14, m-am așezat la una din mesele de pe terasa restaurantului Baroc Cafe, cu o foame de lup la purtător. După atâtea luni de frig și de pustiu, un prânz pe terasă, în Piața Mică, suna perfect. Adia un pic vântul așa că m-am poziționat la adăpostul pereților terasei închise, o struțo-cămilă inventată în vremurile în care se interzicea fumatul în interior. O grămadă de tineri, elevi în marea lor majoritate aș aprecia, populau gureș aproape toate meselor din preajmă, sorbind cu nesaț din țigările lor electronice și ciugulind din niște salate fancy. Viață sănătoasă, ce mai.

Am trăit tot timpul cu impresia că Baroc Cafe e o pizzerie și am fost destul de surprins, recunosc, când am văzut un meniu mult mai stufos de cât mă așteptam. După câteva minute de frunzărit m-am decis pe o supă cremă de ciuperci și unul dintre cele 3 preparate de la secțiunea NEW!!!, pui vienez la cuptor cu ciuperci, cașcaval și cartofi. Prima impresie după frunzărirea meniului, Baroc Cafe e cam scumpuț. Nu că Piața Mică ar fi ieftină, oriunde te-ai așeza ai impresia că ai ajuns la Viena după prețul din meniuri, dar chiar și așa, aici mi s-a părut un pic peste medie. Dar hei, e primăvară, e frumos afară, n-am mai fost pe o terasă de 6 luni, ce contează 10 lei în plus acum?

Și-a început marea așteptare. 10 minute, 20 de minute, nicio mișcare. Cele două domnișoare care serveau erau ca mașinuțele teleghidate, într-un du-te-vino permanent. Era de abia amiaza dar păreau deja epuizate de „mai vreau și o apă”, „îmi mai aduceți o dată meniul?”, „am vrut și de aia”, „am vrut și de aialaltă”. După atâta pauză durează până faci din nou rodajul, am apreciat că au fost extrem de serviabile indiferent de ce li s-a cerut. Supa cremă a venit după aproape 40 de minute de așteptare. Prezentarea, foarte interesantă, cu crutoane așezate pe marginea unei farfurii extrem de generoase și, trebuie menționat, unele dintre cele mai bune crutoane încercate de mine, prăjite alături de câteva fire de rozmarin. Chiar aș îndrăzni să zic că crutoanele au fost cele care au salvat supa, pe care altfel aș fi descris-o drept banală. N-am reușit să termin porția prea generoasă așa că m-am întors pe aleea așteptării, unde am mai stat vreo 25 de minute până a venit felul 2. Prezentarea, interesantă. Un tuci scos din cuptor, cu cașcaval rumenit deasupra, însoțit de o salată de roșii cu ceapă. L-am vânturat prin farfurie vreo cinci minute până s-a domolit dogoarea cuptorului și am putut să îl mânânc fără să îmi frig și ultimul centimetru de intestin. La fel ca și supa, în ciuda aspectului îmbietor, preparatul n-a avut nimic special. Fad la gust dacă nu prindeai și puțin cașcaval în furculiță, nesărat la modul de a trebuit să pun de trei ori sare. Bun de umplut un stomac flămând, fără vreo impresie remarcabilă asupra memoriei gastronomice de scurtă sau lungă durată. Amintirea predominantă a experienței rămâne că am petrecut peste 90 de minute pentru o masă de prânz mai degrabă pentru gustul deosebit al preparatelor. Care nu-i deloc deosebit. 81 de lei m-a costat întreaga experiență, aș fi luat 10 lei rest după de la hârtia de sută, dar n-am rezistat mai mult de 5 minute așteptând pe cineva să vină să ia nota așa că m-am ridicat și am plecat. Nu-i de mine.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Sparrow, Jack Sparrow

Acum 2 luni

Sibiul " gastronomic" e in top 5 cele mai scumpe locatii de bāgat in tine din Europa! Si comerciantii sunt plânsi cā e greu de numa' !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 2 luni

Eu am fost in 5 locuri mai scumpe :))
Raspunde

Canaris

Acum 2 luni

Țeapă.... 20 de euro...
Raspunde

FINUL LUI BAROC

Acum 2 luni

Pe bune?Ai aflat ca e scump? Pai tot tu ziceai in alt comentariu ca Piata Mica e prada, hotie la drumul mare! Au stat saracii 2 ani pe sprijin de la stat, ca de la turisti zero si de la sibieni nici atat ca sunt calici si acum il certi ca e scump? Pai trebuie sa scoata si omul camasa. Iar daca turistii se inghesuie la el, prost sa fie sa nu forteze nota de plata. Aia cu statul 5 minute dupa rest, iarasi nu inteleg. 81 lei si asteptai rest 10 lei? Adica oricum lasai 9 lei ciubuc? Lasa ca nu e rau sa lasi 19, ca doar fetele au alergat si doar din ciubuc traiesc. Sa revina zilele cu ciubucuri mari! Hai baroc! Pardon, hai noroc!
Raspunde

Rob

Acum 2 luni

Dă-le salar prietene la fete, nu aștepta să lase un client 20% pe lăturile fără gust care le vinzi la suprapreț doar pentru că ești în centru. Cămașa trebuie să mi-o scot și eu că mi s-au dublat prețurile la tot, inclusiv la mâncarea sub-mediocră care o vindeți la prețuri mult peste cât merită.

Raspunde

@Rob

Acum 2 luni

Bine zis! Farfuria aia cu asa-zisa supa-crema de ciuperci arata oribil. Nici gratis n-as gust-o! Salarii le da fetelor, dar si ele smechere, lasa clientul sa astepte, ala se plictiseste sau e grabit si le lasa banii. De-aia e bine sa ai la tine bancnote de toate valorile ca sa nu te fenteze orice nechemat...
Raspunde

@@@

Acum 2 luni

Pe scurt, ati luat plasa! Mancare scumpa si fara gust, basca ati last un bacsis generos pt. o servire ca vai de ea!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 2 luni

Ma innebuniti voi ziaristii de la toate ziarele cu ideea asta ca cum e vreme mai rea primavara, cum deja e iarna din nou. E primavara, nu e vara! Asa e normal. Daca in mai o sa fie maxime de 6 grade, abia atunci e dubios.
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 luni

Mi-a zis o duduie care facea pe ospatarita la o terasa pe centru ca in fiecare zi mergea acasa, asta acum 3 ani, cu un bacsis de 150 de lei, cel putin, basca salariul! Pai, pe astia sa-i compatimesti?!
Raspunde

Marioara

Acum 2 luni

Experienta banala?! Mai degraba, neplacuta...
Raspunde

Marioara

Acum 2 luni

Farfuria arata neapetisant, ca sa folosesc un eufemism, v-o spune o gospodina...
Raspunde

Gastronomul

Acum 2 luni

Pt. cei cu buzunarul mai putin adanc: pilaful cu legume de la Auch este mai gustos si mai ieftin decat cel de la S... Mutti. La Sim... se gaseste o toba foarte gustoasa de la Brio. Nu mai dati banii pe alte prostii...
Raspunde

@@@

Acum 2 luni

La Auch... se mananca mai bine si mai ieftin si nici nu trebuie sa lasi bacsis!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus