Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Proiect pilot ANAF în Sibiu: Cadrele didactice vor trebui să-și impoziteze veniturile din meditații

Proiect pilot ANAF în Sibiu: Cadrele didactice vor trebui să-și impoziteze veniturile din meditații

Cadrele didactice care dau meditații contracost ar trebui să-și plătească dările către stat. Aceasta propunerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) printr-un proiect pilor ce va fi lansat în acest an și se va aplica în județele Sibiu și Cluj. Alături de cadrele didactice sunt vizate și persoanele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor și respectiv persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală, prin alte două proiecte pilot care se vor desfășura, însă, în alte județe ale țării.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat azi, 11 aprilie, că urmărește să crească gradul de informare și să stimuleze conformarea fiscală voluntară a cadrelor didactice și a altor persoane care pot obține venituri din meditații, persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor și respectiv persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală. În acest sens vor fi derulate trei proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea și informarea contribuabililor despre obligațiile fiscale. Obiectivele acestora sunt creșterea gradului de informare și stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili:

- cadre didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații,

- persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor,

- persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală.

Proiectul „Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung. Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu. Potrivit ANAF, persoanele vizate vor primi informări cu privire la acțiunile instituției.

„În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane anterior menționate pentru a le fi aduse la cunoștință, în mod corespunzător, obligațiile declarative și de plată. Reamintim că acțiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazează pe analize de risc riguros elaborate de direcțiile de specialitate. Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60. Pentru a solicita informații personalizate privind situațiafiscală, contribuabilii pot utiliza serviciul Spațiul Privat Virtual”, se arată într-un comunicat de presă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

???

Acum 2 luni

Dar pe manelisti si pe guristii care canta la nunti cand o sa-i impoziteze? Cica Andra a primit 12000 de euro pt. ca a cantat o ora la Targu-Mures la zilele orasului. A impozitat-o cineva? Sau pe cantaretii nostri din Sibiu care canta intr-o seara la 2-3 nunti cine ii impoziteaza?
Raspunde

@@@

Acum 2 luni

Sau poate plateste dl. Johannis impozit retroactiv...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus