Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Trei școli din Sibiu au obținut aproximativ 176.000 de euro de fiecare ca să prevină abandonul școlar

Trei școli din Sibiu au obținut aproximativ 176.000 de euro de fiecare ca să prevină abandonul școlar

Trei școli din Sibiu au reușit să obțină fonduri europene cu ajutorul cărora vor putea să organizeze în următorii doi ani activități extrașcolare pentru elevi, cursuri de formare pentru profesori, dotări pentru școală, dar și să ofere o masă elevilor care participă la diferite programe după orele de curs. Banii sunt din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR și vizează, în primul rând, reducerea abandonului școlar și creșterea calității actului educațional. Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că pentru aceste fonduri pot depune cereri un număr de 10 școli gimnaziale care înregistrează cazuri de abandon școlar. Până acum doar aceste trei școli au depus cerere și au și obținut fondurile.

Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, Școala Gimnazială Nr. 2 și Școala Gimnazială Nr.23 sunt cele trei școli care au depus cerere și au reușit să obțină fonduri europene nerambursabile, între 140.000 și 176.000 de Euro fiecare, în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin PNRR. Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, cu aceste fonduri școlile vor putea să organizeze în următorii doi ani, pentru toți elevii, cursuri de tip Școală după școală, activități extrașcolare, cursuri de formare profesională pentru profesori, vor putea achiziționa dotări IT și mobilier și chiar să ofere o masă elevilor care participă în programe după orele de curs.

Scoala nr 2

„Scopul este acela de a-i motiva pe elevi și de a reduce rata de abandon școlar. Astfel, printr-un management implicat și eficient, fondurile alocate de Primăria Sibiu pentru investiții și dotări sunt suplimentate, în beneficiul elevilor, dar și al profesorilor", spune Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Banii primiți de aceste școli vor fi folosiți în beneficiul elevilor, în dotarea școlilor și în reducerea abandonului școlar.

„Proiectul are ca grup-țintă elevii ciclului gimnazial și vizează monitorizarea în următorii 3 ani a acestora, în vederea identificării celor cu absenteism ridicat și în risc de abandon și a stabilirii măsurilor remediale, creșterea calității actului instructiv-educativ-evaluativ în următorii 3 ani, prin intermediul digitalizării procesului educațional, prin dotarea cu aparatura necesară a tuturor sălilor de clasă și a cabinetului de informatică, dezvoltarea unui climat pozitiv și incluziv în unitate prin organizarea de activități atractive și motivante după programul școlar, creșterea calității actului educativ al celor 16 cadre didactice, prin participarea la cursuri de formare pentru îmbunătățirea competențelor digitale și de comunicare, creșterea stării de bine pentru beneficiarii direcți și indirecți ai actului educațional din unitate și pentru personalul unității, prin crearea unui mediu favorabil actului educativ. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi derulate atât activități de tip remedial cât și activități extrașcolare pe diverse tematici, prin prelungirea programului zilnic și acordarea unei mese calde vor fi organizate excursii și tabere, vizite de studiu, ateliere cu părinții. Prin implementarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea situației la învățătură și a procentului de promovabilitate, creșterea ratei de participare la Evaluarea Națională, a notelor și a procentului de promovare a examenului de Evaluare Națională, prevenirea riscului de abandon școlar și îmbunătățirea relației școala-comunitate”, spune Patricia Gal, directorul Școlii Nr. 23 din Sibiu.

Din Municipiul Sibiu pot depune cereri de finanțare în cadrul acestui program un număr de 10 școli gimnaziale care înregistrează cazuri de abandon școlar. Până în prezent au depus cereri trei dintre aceste unități de învățământ și toate trei au reușit să obțină fondurile solicitate.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 2 luni

Bani aruncati degeaba!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus