Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Parc în Tilișca de aproape 20 de milioane de lei: Teren de minigolf, fântână arteziană și loc de răcorire, minitiroliană, locuri pentru joacă și fitness

Parc în Tilișca de aproape 20 de milioane de lei: Teren de minigolf, fântână arteziană și loc de răcorire, minitiroliană, locuri pentru joacă și fitness

Primarul Astrid Fodor le propune consilierilor locali în ședința din această lună aprobarea unei investiții ce poate ajunge la maxim 19,15 milioane de lei, cu TVA inclus, în cartierul Tilișca.

Un parc ce urmează să fie dotat cu spațiu verde, zone pentru fitness și joacă pentru copii, traseu pentru biciclete, zonă de minigolf și fântână arteziană urmează să fie construit de către asocierea Total NSA AG Construct SRL – ECO Garden Construct SRL – Hantza Business SRL, se arată în proiectul de hotărâre.

Suma e mai mare decât cea anticipată pentru că în timpul studiilor s-a constatat că un versant riscă să se prăbușească în această zonă, astfel că s-a decis ca în cadrul proiectului să se investească și în stabilizarea acestuia.

”Conform formulei de ajustare a preţului contractului, ţinând cont de ultimul indice de cost în construcţii privind costul materialelor, publicat de Institutul Naţional de Statistică (luna ianuarie 2022: 155,2), valoarea estimată a actualizării materialelor de construcţii este de 1.743.415,93 lei fără TVA (2.074.664,96 lei inel TVA). Această ajustare a preţului contractului se va solicita spre decontare de la Bugetul de stat, conform legislaţiei în vigoare”, se arată în document.

În total, întreaga suprafață e împărțită în 60 de mii de mp spații verzi, 2.449 mp alei betonate și 1.944 mp suprafață pentru amenajări sportive.

”Scopul proiectului este de a obţine reconversia funcţională şi reutilizarea unui teren degradat printr-un parc de agrement, cu o suprafaţă de aprox. 65 mii m2 care va fi integrată ca suprafaţă verde nou creată. Soluţia propusă pentru atragerea vizitatorilor este de a-i invita să experimenteze legătura directă cu natura prin crearea unui traseu de alei cât mai liber şi indirect. Distribuţia funcţiunilor este gândită astfel încât, platoul superior este dedicat funcţiunilor de agrement şi loisir, iar cel de jos pentru activităţi de sport, un teren multifuncţional de sport, şi un circuit pentru biciclete tip pump-truck. În zona de intrare se propune o fântână cu oglindă de apă, cu rol de fântână arteziană. Al doilea centru de interes de la intrarea principală va fi labirintul vegetal, alcătuit din camere verzi. Punctul central al parcului de agrement este un inel cu oglindă de apă”, se precizează în proiect.

Inel de apă

Punctul central al parcului de agrement, este un inel cu oglindă de apă, adânc de max. 20cm, cu diferite secţiuni, destinat folosirii pe timp de vară, în care vizitatorii sunt invitaţi să intre şi să se răcorească şi să experimenteze interacţiunea cu apa care curge Bordura exterioară are o lăţime de 40 cm cu colţuri rotunjite şi o pantă dinspre zona de alimentare cu apă spre zona unde se realizează evacuarea acesteia. Bordura interioară are o lăţime de 20 cm şi aceasta prezintă diferenţe de nivel. Accesul în interiorul peluzei din interiorul inelului se realizează cu ajutorul a două podeţe care maschează zonele de introducere a apei şi de evacuare acesteia.

Teren minigolf

Terenul de minigolf are de aproximativ 619,5 mp şi 11 suprafeţe de joc interconectate într-un circuit. Suprafaţa de joc este realizată din gazon sintetic pentru o întreţinere mai uşoară şi o eficientizarea rulării mingii. Suprafeţele de joc sunt mărginite de borduri pentru împiedicarea mingii să părăsească spaţiul destinat jocului.

Circuit pentru biciclete tip pump-track

Circuitul tip pump-truck are o suprafaţă de rulare din asfalt, cu diferite tipuri de dealuri, văi şi curbe înclinate succesiv, realizate artificial, pentru a se putea practica diferite sporturi cu bicicletele, rolele sau plăci de skateboard. Circuitul are o suprafaţă de aproximativ 367,1 mp. Pentru acest obiectiv a fost prevăzută instalaţie de iluminat nocturn pentru a se putea utiliza şi pe timpul nopţii. (Proiectul de hotărâre)

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Eu

Acum 2 luni

,,Parc în Tilisca " din titlu este diferit de parcul Tilisca.Ai facut la ff domnule ziarist?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus