Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Rusia va lansa o sondă spre Lună şi îşi va consolida cooperarea spaţială cu Belarus, a anunţat Vladimir Putin

Rusia va lansa o sondă spre Lună şi îşi va consolida cooperarea spaţială cu Belarus, a anunţat Vladimir Putin

Rusia va lansa o sondă spre Lună în cel de-al treilea trimestru din 2022 şi îşi va consolida cooperarea cu Belarus în domeniul infrastructurilor şi tehnologiilor spaţiale, a anunţat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters, citat de Agerpres.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko la cosmodromul Vostocinîi din Extremul Orient al Rusiei, Vladimir Putin a reamintit succesele repurtate de sovietici în domeniul spaţial şi a afirmat că nicio sancţiune adoptată împotriva Rusiei nu ar putea împiedica progresele acestei ţări.

Războiul declanşat pe 24 februarie, pe care Rusia îl numeşte "o operaţiune militară specială" pentru demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, a declanşat o serie de sancţiuni adoptate de ţările occidentale, inclusiv restricţii privind finanţarea unor programe ştiinţifice şi cooperarea spaţială.

Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia va dezvolta o nouă generaţie de vehicule de transport spaţial, precum şi noi tehnologii pentru folosirea energiei nucleare în spaţiu.

Liderul de la Kremlin a mai anunţat că Rusia va lansa o nouă sondă spaţială spre Lună, denumită Luna-25, în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Rusia va colabora cu Belarus la proiecte de infrastructură care vor garanta un acces independent în spaţiu pentru aceste două ţări, a precizat Vladimir Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, să îi pregătească pe astronauţii belaruşi pentru a zbura la bordul vehiculelor spaţiale ruseşti. 

foto kremlin.ru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Cezar

Acum 5 luni

Inainte sau dupa ce va inchide gazul europei puternice si independente :D ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus