Duminică,
26.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Sibienii și refugiații comemorează victimele războiului din Ucraina, diseară, în Piața Mare

Sibienii și refugiații comemorează victimele războiului din Ucraina, diseară, în Piața Mare

Voluntarii de la Centrul Ucrainean Sibiu se strâng astăzi în centrul orașului pentru a comemora victimele războiului.

Acțiunea va începe la ora 19, în Piața Mare, iar avizul primit de la Primăria Sibiu este pentru participarea a 100 de persoane. Organizatorii îi invită alături de ei pe toți cei care vor să aprindă o lumânare și să țină un moment de reculegere pentru toți cei care și-au pierdut viețile în războiul din Ucraina.

„Ucrainenii își doreau de mai multă vreme să facă acest gest pentru cei care nu mai sunt printre noi și am vrut să o facem înainte ca târgul de Paști să se deschidă”, motivează unul din organizatori decizia de a pregăti comemorarea astăzi.

Centrul Ucrainean din Sibiu este o comunitate de voluntari care ajută cetățenii ucraineni care fug de război. Grupul a fost creat de persoane care doresc să răspundă nevoilor de bază ale refugiaților, precum și să-i ajute să își găsească locuri de muncă, locuințe și opțiuni educaționale. Scopul paginii este de a răspândi informații despre toți oamenii și organizațiile care ajută refugiații, să le spună românilor din Sibiu despre ucrainenii care stau în orașul lor și să îi ajute pe ucrainenii refugiați să se susțină singuri.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus