Vineri,
09.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

VIDEO Parapete mobile pe DN 1, în județul Brașov. Un proiect asemănător era promis și pentru Valea Oltului

VIDEO Parapete mobile pe DN 1, în județul Brașov. Un proiect asemănător era promis și pentru Valea Oltului

Săptămâna trecută a fost finalizată montarea parapetelor pe role în zona serpentinelor dintre Predeal și Timișul de Sus pe DN1, în județul Brașov.

"Patru curbe periculoase au devenit mult mai sigure pentru participanții la trafic prin înlocuirea parapetului clasic pe o distanță totală de peste 450 de metri", anunță reprezentanții DRDP Brașov. 

În 2018, un proiect asemănător era anunțat de directorul de atunci al CNAIR, Narcis Neaga, și pentru Valea Oltului.

„Pe Valea Oltului și poate spre Bradu avem în calcul un sistem experimental pentru siguranța traficului, în special prin curbe, unde sunt punctele negre și se produc destul de frecvent accidente. Vom pune un sistem cu role, care absord eventualele șocuri ale celor care intre în parapeți. Este un sistem pe care încercăm să-l implementăm în această toamnă, atât în Valea Oltului, cât și pe drumul de la București la Urziceni, unde ați văzut că au fost foarte multe accidente, chiar mortale”, spunea Neaga la o conferință de presă, în 4 octombrie 2018.

Neaga a explicat că este vorba despre „niște parapeți care au niște role, nu mai sunt din beton, iar în momentul impactului te ghidează practic”. „Este un sistem care funcționează foarte bine în Franța, Germania, SUA și Australia. Încercăm să-l implementăm exact în zonele periculoase. Iar dacă după o monitorizare considerăm că efectele sunt cele scontate îl extindem la nivel național”, a precizat directorul CNAIR.

Citește și Proiect-pilot pe Valea Oltului: Parapeți cu role în curbe

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Claus

Acum 8 luni

E o problema acolo si cu marcajul dintre banda si santul care se afla la aproximativ 40-50 cm de roata masinii pe sensul de mers spre Predeal,imediat la iesire din Timisul de Sus,iar daca nimeresti un autotren odata cu tine in acele curbe,ai sanse mari sa intri in sant,nu spun de o banda rezonatoare,dar macar una mai vizibila,iarna trecuta am gasit cativa acolo din cauza poleiului,sau ca...ferindu-se de camionul care i-a intrat pe banda,a ajuns in sant.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus