Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Magazinul Lidl de pe șos. Alba Iulia va fi demolat și reconstruit pe două niveluri

Magazinul Lidl de pe șos. Alba Iulia va fi demolat și reconstruit pe două niveluri

Autoritățile sibiene au pus în consultare publică documentația elaborată pentru demolarea magazinului Lidl de pe șoseaua Alba Iulia și reconstruirea acestuia pe două niveluri, cu parcare parțială la parter. Este al doilea magazin pe care Lidl îl reface pe două niveluri la Sibiu.

Magazinul Lidl în discuție este construit pe un teren cu o suprafață totală de 9.314 mp. Suprafața spațiului comercial este de 3.175 de mp. Potrivit documentației pusă în consultare publică, actuala hală comercială va fi demolată și reconstruită cu o amprentă la sol mai mare decât cea actuală, respectiv de 3.348 de mp.

Viitorul magazin va avea regim de înălțime parter și etaj. În actuala parcare exterioară vor fi reamenajate 100 de locuri de parcare. Alte 38 de locuri de parcare vor fi amenajate în interior, la parterul clădirii. Această parcare va fi amenajată în locul actualului magazin Pepco.  În acest moment, parcarea existentă are 115 locuri.

Înălțimea noii clădiri va fi de 10,4 metri, egală cu cea a clădirii învecinate (cea care găzduiește magazinele dm și Deichmann și care are regim de înălțime tot parter și etaj).

Mai mult spațiu verde

180 de mp de teren din parcarea magazinului urmează să fie cedați domeniului public, fiind necesari proiectului de construire a unui pod cu o singură bandă, pentru virajul la dreapta de pe șos. Alba Iulia pe str. Maramureșului (ocolindu-se astfel sensul giratoriu).

Prin noul proiect, cei de la Lidl promit mai mult spațiu verde. ”Spațiile verzi existente sunt de 8,91% (830 de mp), Se propun la nivel de parcelă spații libere de construcții și amenajate (spații verzi) de minim 20% (1.865 de mp). Parcajele la sol vor fi plantate cu un arbore la fiecare patru locuri de parcare (minim 35 de arbori – n.r.)”, se arată în memoriul general al documentației urbanistice supuse consultării publice.

Având în vedere că în respectiva zonă planul urbanistic general al Sibiului permite regim de înălțime de până la șase etaje plus etaj retras, noul proiect al celor de la Lidl se încadrează lejer în limitele urbanistice: procentul propus de ocupare a terenului este de 35,95% (cel maxim admis este de 80%, iar actualul – 34,9%), iar coeficientul propus de utilizare a terenului este de 0,72 (față de maximul admis de 2,4 și de existentul CUT de 0,48).

O bună parte din spațiile verzi măsurate sunt cele din spatele magazinului

Sibienii care au observații sau propuneri referitor la documentația urbanistică în discuție le pot trimite în atenția Primăriei Sibiu până cel mai târziu pe 9 mai 2022.

O avalanșă de magazine

Este al doilea magazin pe care Lidl vrea să îl etajeze la Sibiu. Tot parter cu un etaj (dar etaj parțial) va avea și magazinul Lidl din cartierul Terezian, pentru care documentația urbanistică a fost elaborată în vara anului trecut.

Pe lângă creșterea regimului de înălțime a halelor comerciale existente, cei de la Lidl continuă extinderea rețelei la Sibiu. În primăvara acestui an a inițiat documentațiile pentru construirea celui de-al optulea magazin din zona Sibiului, magazin care urmează să fie ridicat în cartierul Lazaret.

Citește și Lidl invadează Sibiul: pregătește al optulea magazin

Consultă aici Memoriul general al proiectului

Planșa de reglementări urbanistice

Regulamentul local de urbanism

 

Sursa foto principală: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Un sibian

Acum 5 luni

TS-ului...ati mai anuntat asta de macar 2 ori si nu s-a intamplat!!! caz similar este Bolta Rece...ati anuntat cu 1 luna in urma ca in iunie se bea bere acolo...pentru stiinta voastra constructorul si-a luat toate jucariile si a disparut de pe santier!!! verificati ce informatii distribuiti!!!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 5 luni

Compari lidl cu cei care fac bolta rece? :)))
Raspunde

Ioan

Acum 5 luni

Inca un santier ce o sa se lungeasca 5 ani in Sibiu. aaaa, nu, stai asa ca la privat merge ca unsa treaba si probabil in 3 luni e gata. Ce prost m-as simti daca m-as numi statul roman...

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Max rasinareanul

Acum 5 luni

Lidl,Lidl,frate drag, Esti bogat si fainoșag, Sibienii te asteapta, Buzunarul si-l deșarta Ca tot ,,e loviti"de soarta. Tu cu vise îi îmbeti, Le dai totul si-i răsfeti, -,,Dragi clienti, va multumim, Si la Lidl va dorim! Cu banuțul sa veniti, Altfel nu sunteti primiti! Va iubim si va primim, Ca de prosti e satul plin!"
Raspunde

Fain

Acum 5 luni

Sa se construiasca la fiecare pas, sa avem de unde sa cumparam... Decat trans agape sau simpa cu produsele lor expirate si invechite, mai bine Lidl sau poate chiar Aldi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus