Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Lidl invadează Sibiul: pregătește al optulea magazin

Lidl invadează Sibiul: pregătește al optulea magazin

Pe lângă cele trei magazine existente în Sibiu, alte două în faza de documentații și alte două în funcțiune în Șelimbăr, Lidl România a inițiat demersurile ridicării unui supermarket și în cartierul Lazaret. 

Prin intermediul Societății Baza 505 Sibiu SRL, Lidl România SCS a demarat procedurile de obținere a avizelor și acordurilor necesare ridicării unui supermarket pe un teren aflat pe strada Henri Coandă, după viaductul peste liniile de cale ferată din cartierul Vasile Aaron (vezi foto principală - sursa Google Street Map).

Terenul liber de construcții are o suprafață de 10.214 mp, potrivit documentației depusă în vederea obținerii acordului de mediu. Iar magazinul care urmează a fi ridicat va avea o suprafață de 2.370 de mp, cu un singur nivel. Alături va fi amenajată o parcare pentru 136 de mașini, șase fiind rezervate persoanelor cu dizabilități. ”Se va prevedea câte un copac la fiecare patru locuri de parcare. Se va prevedea câte un copac la fiecare 100 de mp de spațiu verde. Suprafața spațiilor verzi în teren natural va fi de 2.655 de mp”, se arată în documentația amintită.

Citește și A patra oară a fost ”cu noroc”: un nou Lidl a fost aprobat la câțiva pași de centrul orașului

4.000 de litri de alcool în fiecare lună

Durata de viață a investiției este aproximată la 50 de ani, iar valoarea inițială a acesteia este a anunțată a fi de aproximativ două milioane de euro. Lucrările de execuție nu vor dura mai mult de doi ani.

Interesant este faptul că prin documentația elaborată pentru acordul de mediu, reprezentanții Lidl România estimează și cantitățile de mărfuri pe care le vor vinde prin noul supermarket: aproximativ 350 de kg de pâine și produse de patiserie pe zi, de exemplu. Lunar, cei de la Lidl se așteaptă să vândă prin magazinul din Lazaret și câte 13 tone de dulciuri, 25 de tone de carne și mezeluri, 63 de tone de legume și fructe și 300 de tone de alimente de bază. Mai este estimată o cantitate lunară de 4.000 de litri de alcool și 3.800 de litri de băuturi nealcoolice, respectiv 146 de tone de lapte.

Lista mărfurilor alimentare și nealimentare pe care Lidl România estimează că le va vinde prin viitorul magazin din Lazaret

Magazinul va avea și un sistem automat de colectare a deșeurilor reciclabile. ”Aparatul este sub formă de container complet tehnologizat și are o capacitate mare de procesare a ambalajelor. Clienții pot introduce recipientele într-o ordine aleatorie în aparat, iar acesta le identifică, le sortează automat și le redirecționează în pubela alocată fiecărui tip de material”.

Al optulea magazin

Pe lângă cele cinci supermarketuri existente, cei de la Lidl au obținut și aprobarea pentru documentația urbanistică necesară ridicării unui magazin pe strada Hermann Oberth din Sibiu. De asemenea, într-o fază incipientă este și documentația pentru ridicarea unui magazin în Valea Aurie.

Citește și Primul magazin Lidl cu etaj din Sibiu ar urma să fie construit pe strada Rusciorului

Consultă aici, în format integral, Memoriul de prezentare elaborat în vederea obținerii acordului de mediu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vetuța Adochiței

Acum 9 luni

Vrem magazine românești, nu săsălisme cu ieftinituri și bere proastă de 1, 5 lei, parcă Hermanndorfer îi spune!
Raspunde

Mihai

Acum 9 luni

Sunt magazine românești, TransAgape, Simpa și altele mai mici. Nu va oprește nimeni sa cumpărați de la ei. Zi faina
Raspunde

John doe

Acum 9 luni

Alt troll pe care l-a lasat maica-sa sa intre pe net...
Raspunde

Veta Biriș

Acum 9 luni

@ Vetuta Adochitei : Matale poți să-ți iei semințele de la buticul de tablă din colț. Poți să le împachetezi și în tricolor.
Raspunde

@john doe

Acum 8 luni

Troll esti tu cu neamul tau!
Raspunde

SingurEU

Acum 9 luni

Pot să deschidă încă zece....Lidl a ajuns mai scump ca și Kaufland, patronii fiind aceiași. Tot saracu (și cu duhu) va plăti în plus pentru marfa de calitate tot mai îndoielnică pe care o livrează... eram client fidel...când nu era așa popular, dar și raporttul calitate-preț era altul.
Raspunde

Alex

Acum 9 luni

Asteptam Lidl in Valea Aurie
Raspunde

Sparrow

Acum 9 luni

Ptiu, batā-vā norocul sā vā batā de jurnalisti, când am vāzut titlul am crezut cā Lidl a trecut de partea lui Putin si acum ne saboteazā din interior.....
Raspunde

Codru

Acum 8 luni

Da,.... LIDL se comporta tot mai mult ca tancurile sovietice.
Raspunde

Invidiosilor

Acum 7 luni

Fratilor nimeni nu va obliga sa cumparati daca nu aveti cu ce! Nu aveti bani, stati acasa!!! Noi, restul, mergem la cumparaturi!
Raspunde

O suta

Acum 7 luni

Eu mi as dori sa fie o mie... Sa le inlocuiasca pe trans agape si simpa de unde nu cumpara nimeni si angajatele sunt ofensate de prezenta clientului! Sa vina si Aldi si sa se construiasca cat mai multe Kaufland uri, de asemenea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus