Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

A patra oară a fost ”cu noroc”: un nou Lidl a fost aprobat la câțiva pași de centrul orașului

A patra oară a fost ”cu noroc”: un nou Lidl a fost aprobat la câțiva pași de centrul orașului

După ce, inițial, au fost întocmite sub formă de PUZ, apoi sub formă de PUD, care mai apoi au fost retrase și pe urmă respinse la votul consilierilor locali, documentațiile urbanistice necesare ridicării unui nou magazin Lidl în Sibiu au fost aprobate. Noul magazin va fi la câteva sute de metri de centrul istoric al orașului.

Lucrările la documentațiile urbanistice ale unui nou magazin Lidl pe o parte din terenul fostei fabrici de bere Trei Stejari au început în 2016. Atunci a fost elaborat un plan urbanistic zonal, care n-a mai apucat să ajungă la votul consilierilor locali.

În toamna acestui an, în consultare publică a fost lansat un plan urbanistic de detaliu, de această dată pentru un magazin Lidl în același loc, dar cu dimensiuni modificate: suprafața magazinului redusă cu aproape 300 de mp, locuri de parcare mai puține, mai multe spații verzi. 

În septembrie 2021, la ședința Consiliului local, planul urbanistic de detaliu (PUD) a fost respins în urma votului majorității formată din PNL și USR. Asta după ce reprezentanții USR au arătat că pentru respectivul magazin era nevoie de PUZ, nu de PUD. La următoarea ședință, cea din octombrie, documentația urbanistică a fost din nou înscrisă pe ordinea de zi, de pe care primarul Astrid Fodor a scos-o chiar la începutul ședinței.

PUD-ul a apărut și pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu din luna noiembrie, desfășurată în după-amiaza zilei de joi. De această dată, proiectul a fost supus votului și a trecut, în ciuda opoziției USR. Diferența față de situațiile trecute este că aleșilor locali li s-a explicat faptul că – urmare a comasărilor de parcele făcute de cei de la Lidl – nu a mai fost nevoie de realizarea unui PUZ, fiind suficient un plan urbanistic de detaliu.

Simulările noului magazin prezentate consilierilor locali 

Al cincilea magazin

Va fi al cincilea magazin pe care Lidl îl deschide în zona Sibiu – Șelimbăr, planurile de extindere ale retailer-ului german continuând însă, potrivit informațiilor Turnul Sfatului.

Magazinul propus ar urma să aibă o suprafață totală de 2.165 de mp, alături de vor fi amenajate 54 de locuri de parcare. O cincime din terenul vizat de noul magazin (1.500 de mp) va fi transformată în zonă verde. ”Având în vedere că terenul ce face obiectul acestei documentații se află într-o zonă cu un puternic caracter rezidențial, investitorul propune și o zonă verde amplasată spre strada Bâlea, care va crea o mai bună imagine dinspre stradă și va masca fațada clădirii, deși aceasta va fi tratată precum o fațadă falsă. Aceasta va funcționa precum un spațiu tampon între cele două zone, cea de locuire și cea de retail”, promit reprezentanții investitorului.

Noul centru comercial ar urma să poată fi accesibil cu mașina din două străzi: strada Fabricii și strada Bâlea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 13334

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Paul

Acum 1 an

A 4-oară o ajuns șpagă la cine trebe
Raspunde

Humperding

Acum 1 an

e tragic, nicaeri in Germania nu sunt pravalii Lidl in zone rezidentiale favorizate, cine a vandut terenul? Cat a costat?
Raspunde

Gheorghe

Acum 1 an

Cetatenii nu au nevoie de locuinte in oras, ci in Cisnadie, Selimber, Cristian, Daia ,etc ! mai bine sa-si consume timpul liber pe naveta ! Asa gandesc oare edilii ?
Raspunde

Sibian100 %

Acum 1 an

Cu actuala conducere a Primăriei, Sibiul se duce înapoi în 1990.
Raspunde

Lola

Acum 1 an

@Sibian100% De ce nu candidati la functia de primar al Sibiului daca dumneavoastra credeti ca puteti sa faceti mai mult pentru oras si locuitorii sai?
Raspunde

FOARTE BINE

Acum 1 an

Sa mai deschida inca zece sa avem de unde sa ne facem cumparaturile cat mai aproape! Sper din suflet sa demoleze odata magazinul Dumbrava plin de vechituri si sa construiasca un nou mall AFI cum este cel din Brasov sau din capitala!!!
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Patru nenorociți de ani și tot pe derogarea unui PUD. Nu doar incompetență, ci sfidare completă a Primăriei Sibiu, în frunte cu duamna Urdea, a principilor care stau la baza exercitării funcţiei publice. Încă 1.500 m2 de pavaj, lângă cei 5.000 m2 ai parcării aferente clădirii NTT. Să ne îngropăm în betoane pe raționamentul unei tute înnobilate pe viață în funcția de arhitect al orașului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus