Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Urs omorât de mașină noaptea trecută, între Scoreiu și Porumbacu

Urs omorât de mașină noaptea trecută, între Scoreiu și Porumbacu

DRDP Brașov anunță că în cursul nopții un urs a fost surprins pe  DN1 și lovit mortal de un autovehicul.

Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care are în administrare și drumurile naționale din județul Sibiu, evenimentul a avut loc între localitățile Scoreiu și Porumbacu de Jos.

Traficul în zonă nu este afectat.

Conform procedurilor, trupul ursului va ajunge la DSVSA Sibiu, unde vor fi efectuate o serie de teste. ”El va fi suspus unui examen necropsic pentru a se stabili exact cauza morții, apoi va fi incinerat”, a declarat Șerban Țichindelean, directorul DSVSA Sibiu.

Nu este pentru prima oară când pe drumurile Sibiului urșii ajung să fie loviți de mașini. În ultimii ani astfel de cazuri s-au înregistrat periodic din cauza înmulțirii acestor animale în județul nostru.

Zilele trecute Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis o derogare care prevede împușcarea a opt urși în județul Sibiu.

Ordinul nr. 723 din 4 aprilie 2022 face referire la ”aprobarea nivelului de intervenţie şi de prevenţie în cazul speciei urs brun (Ursus arctos), în interesul sănătăţii şi securităţii populaţiei şi în scopul prevenirii unor daune importante”.

Conform ordinului, în județul Sibiu pot fi recoltați opt urși, dintre care doi chiar în Porumbacu de Jos, unde a avut loc accidentul de azi-noapte.

Redăm mai jos lista completă a localităților din județul Sibiu unde vor putea fi împușcați urși anul acesta, în anumite condiții prevăzute de lege:

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

L

Acum 7 luni

Sau inmultit masiniile, vanatorii si prostii !
Raspunde

Mircea

Acum 7 luni

S-au inmultit in primul rand ursii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus