Sâmbătă,
20.07.2024
Heavy Intensity Rain
Acum
32°C

VIDEO Ce spun sibienii despre pasajul pietonal Șaguna?  De la „sunt foarte mulțumit”, până la „mi se pare revoltător”

VIDEO Ce spun sibienii despre pasajul pietonal Șaguna?  De la „sunt foarte mulțumit”, până la „mi se pare revoltător”

Felul în care arată după reabilitare pasajul pietonal care subtraversează strada Andrei Șaguna stârnește diferite reacții printre sibieni. După ce lucrările au întârziat mai multe luni, rezultatele par să-i împartă pe sibieni în două tabere: de o parte se află cei care sunt mulțumiți de felul în care se prezintă acum pasajul, iar de partea cealaltă cei care consideră că lipsa atenției la detalii nu a făcut altceva decât să înrăutățească aspectul pasajului din zona centrală a Sibiului.

Am încercat să stăm de vorbă cu mai mulți sibieni pentru a afla părerea lor cu privire la felul în care văd ei acest pasaj după reabilitare. Mulți dintre cei cu care am vorbit găsesc nejustificată suma de aproape jumătate de milion de euro care a fost investită în lucrările de renovare. La polul opus sunt sibienii care găsesc pasajul modernizat  și care consideră utilă această investiție.

„Îmi place că s-au pus imagini digitale”

Andreea trece destul de des prin pasaj și spune că diferențele dintre modul în care arăta înainte de reabilitare și felul în care arată acum sunt vizibile. Îi plac imaginile digitale și se arată mulțumită de aspectul exterior. „Acest pasaj din Sibiu mi se pare unul foarte fain acum. Înainte arăta mai promițător. Îmi place că s-au pus și imagini digitale și acest lucru e mult mai interactiv. Din punct de vedere estetic, mi se pare foarte frumos”.

Pe Radu l-am găsit ieșind din pasaj cu trotineta. Tânărul crede că reabilitarea a fost o idee bună, dar găsește totuși și câteva lucruri care ar fi putut fi făcute mai bine. „Mi se pare o idee foarte bună că au încercat să-l reabiliteze, dar ieșirea mi se pare foarte proastă pentru că e în curbă și nu poți vedea dacă vine cineva. În rest îmi place, nu e terminat încă, nu-mi pot da seama cum va arăta la final, dar mi se pare o idee bună și s-au mișcat destul de repede”, a explicat tânărul.

Ioanei îi place rezultatul final, dar consideră că timpul de execuție al lucrărilor a fost destul de lung. „Îmi place cum arată, sunt mulțumită de cum arată, problema mea este că, trecând destul de des pe aici, s-a simțit perioada foarte lungă de timp în care a fost refăcut”, a spus aceasta.

„Mi se pare că l-au amenajat foarte frumos. Este util pentru că trec zilnic pe aici, venind de la facultate, și atunci e important să arate bine și să fie și practic” sau „A fost destul de frumos reconstituit, dar e un pic neîngrijit. Sunt unele porțiuni nu chiar perfecte, dar față de cum era înainte pot spune că e modernizat”, sunt păreri de mulțumire pe care le-am mai auzit din partea sibienilor.

„Mi se pare revoltător”

De partea cealaltă sunt sibienii care nu văd nimic interesant la felul în care arată acum lucrarea, ba chiar o găsesc banală și nejustificată.

„Este lipsit de orice preocupare pentru partea estetică, abordarea este brutală, este urâtă și se vede că nu a fost implicat și un factor care să gestioneze partea estetică, de exemplu un arhitect, lucru care mi se pare revoltător”, ne-a spus una dintre persoanele cu care am vorbit.

De asemenea, unii sibieni s-au arătat mirați atunci când au auzit suma care a fost cheltuită, spunând că echilibrul dintre modul în care arată și suma investită nu prea există. „Pentru suma asta, nu a prea respectat termenii când ar fi trebuit să fie gata. E o sumă foarte mare. Nu știu dacă neapărat s-a meritat pentru cum arată pasajul la ora actuală”, a spus și Roxana.

Pe alți sibieni îi deranjează că încă se lucrează la pasaj, deși a trecut atât de mult timp. „Șantierul acesta nu știu de ce durează atât, parcă se lucrează la Casa Poporului. Nu cred că atât de mare lucrarea. La vară o să vină și turiștii. Sincer, cred că lasă de dorit ceea ce s-a făcut aici” ne-a mai spus o altă sibiancă.

Contractul de execuție a lucrărilor pentru modernizarea pasajului a fost semnat în 22 iunie 2021, pentru suma de 2.807.298 de lei (aproximativ 560.000 de euro), cu TVA inclusă, firma angajată prin licitație fiind Euras SRL, din Satu Mare.

Inițial, lucrările ar fi trebuit finalizate în termen de șase luni. Potrivit Primăriei, au apărut lucrări suplimentare fapt pentru care termenul de execuție a fost prelungit până pe 17 ianuarie 2022.

Pasajul a fost închis circulației în tot acest timp. În 25 februarie 2022, pasajul a fost redeschis circulației, Primăria anunțând că restul lucrărilor de executate cu pasajul deschis.

Citește și: Premieră în Sibiu: pasaj cu semafor cu senzori. Investiție de jumătate de milion de euro

FOTO Un perete de 18 metri cu ecrane video: Primăria a redeschis pasajul pietonal Șaguna

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Este oribil! S-au cheltuit atatia bani ca sa faca o oribilitate cenusie... Parca as fi Bacovia in cavou...
Raspunde

Jeni

Acum 2 ani

Scump și lent, iar timpul va arată și calitatea execuției! Dar ce se întâmpla cu ideea lui iohannis cu tunel pe sub Șaguna și pietonalizarea străzii?
Raspunde

Ficusul din colt

Acum 2 ani

Nu va mai plingeti de pasaj, ca doar trebuiau rasplatite cumva firmele de IT si constructii care si-au trimis angajatii la manifestatii. Pas cu pas, v-am dus de nas!

Raspunde

Marcel

Acum 2 ani

Prea scump! Se justifica suma dacă era luat de la zero! Lucrările au durat extraordinar de mult timp! S-a lucrat aiurea! Cred că peste un an intră în reparații!

Raspunde

Xxx

Acum 2 ani

Deci.." acest pasaj arata f bine acum.inainte era mai promițător" !!!??? Și da ..normal...daca sunt imagini digitale... poate fi și apă pina la genunchi probabil. Imaginile digitale contează! Asta e efectul urmăririi ... formatorilor de opinii...ce spun ei... DUPĂ net...e sfint...nu mai trebuie sa gindim

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus