Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Cresc tarifele de depozitare a gunoaielor la Cristian cu 13%. ”În acest moment, taxele pentru cetățeni nu vor crește”

Cresc tarifele de depozitare a gunoaielor la Cristian cu 13%. ”În acest moment, taxele pentru cetățeni nu vor crește”

Administratorii gropii de gunoi de la Cristian cer aprobarea indexării tarifelor de depozitare a deșeurilor la 90 de lei pentru fiecare tonă. Autoritățile locale sunt îndemnate să accepte creșterea propusă.

Solicitarea celor de la Tracon SRL, societatea care administrează groapa ecologică de deșeuri de la Cristian, se bazează pe indicele prețurilor de consum, după cum se arată în documentația de aprobare a acestei indexări. Conform Institutului Național de Statistică, acest indice a crescut cu 13,26% din septembrie 2019 (data la care a fost aprobată ultima creștere a costurilor depozitării deșeurilor). Prin urmare, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu ”consideră justificată și întemeiată solicitarea de majorare a tarifului de depozitare a deșeurilor, de la tariful actual de 79,47 lei/tonă fără TVA la tariful de 90,00 lei/tonă fără TVA”, după cum se arată în documentele date publicității de către Consiliul Județean. Pe baza acestor documente a fost elaborat un proiect de hotărâre prin care președinta CJ Sibiu să fie împuternicită să voteze pentru indexarea prețurilor în cadrul adunării generale a ADI Eco Sibiu, adunare la care vor participa reprezentanții tuturor localităților din județ.

Ce se întâmplă cu taxele de salubrizare

Reprezentanții ADI Eco Sibiu spun că, deocamdată, această indexare nu se va reflecta și în taxele de salubrizare pe care le plătesc locuitorii județului Sibiu sub diferite forme. ”Momentan nu vor crește și taxele de salubrizare. Mai întâi trebuie aprobată această creștere de tarife, care este o procedură de durată și se va reflecta mai întâi în tarifele pe care le plătește operatorul de colectare și transport (Soma SRL pentru zonele 1, 4 și 5 ale județului – n.r.). Dacă va veni și operatorul de colectare și transport, mai apoi, cu aceeași solicitare de indexare cu indicele prețurilor de consum, atunci vom analiza și acea solicitare. Dar creșterea este mică, de zece lei pe tonă, deci nu cred că va avea un impact deosebit. Important este că în acest moment taxele pentru cetățeni nu vor crește”, arată Claudia Iordănescu, directoarea executivă a ADI Eco Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus