Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Top trei cauze pentru producerea accidentelor grave la Sibiu. Polițiștii spun că nu mai au radare și oameni care să iasă pe drumuri

Top trei cauze pentru producerea accidentelor grave la Sibiu. Polițiștii spun că nu mai au radare și oameni care să iasă pe drumuri

O analiză realizată de Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu arată în anul 2021 în județul nostru s-au produs 522 de accidente rutiere, cu 44% mai multe decât în anul 2020.

Numărul accidentelor rutiere în județul Sibiu a crescut mult anul trecut, ajungând la 522, față de 361 în anul 2020. Există, totuși, o veste bună între aceste cifre: Au fost mai puține victime.

”În ceea ce privește dinamica accidentelor de circulație grave produse în cursul anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, la nivelul jud. Sibiu, constatăm o scădere a numărului de accidente rutiere -7 (-5,88%) și a consecințelor acestora, respectiv a numărului de persoane rănite grav 21 (-18,26%), însă înregistrăm o creștere a numărului de persoane decedate +10 (+33,33%)”, se arată în analiza polițiștilor sibieni de la Rutieră.

Totodată, Serviciul Rutier a întocmit un fel de clasament care ierarhizează principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse în județul Sibiu:

  • Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor: 14 accidente grave de circulație rutieră soldate cu 4 persoane decedate şi 10 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 12,5% din numărul total al accidentelor grave;
  • Traversare neregulamentară pietoni: 14 accidente grave de circulație rutieră soldate cu 5 persoane decedate şi 9 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 12,5% din numărul total al accidentelor grave;
  • Viteza neadaptată la condițiile de trafic/ viteza excesivă: 12 accidente grave de circulație rutieră, soldate cu 5 persoane decedate și cu 11 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 10,71% din numărul total al accidentelor grave;
  • Neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor: 10 accidente grave de circulație rutieră soldate cu 6 persoane decedate şi 12 persoane rănite grav, ceea ce reprezintă 8,92% din numărul total al accidentelor grave;

Alte date interesante făcute publice de Serviciul Rutier sunt cele referitoare la localitățile unde se produc cele mai multe accidente.

În ciuda impresiei generale, pe drumurile naționale și europene au loc mai puține accidente decât în municipiul Sibiu, ceea ce ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru administrația orașului, în special pentru Comisia de Circulație.

Astfel, în municipiul Sibiu au avut loc anul trecut 223 de accidente, cu 49% mai multe decât în 2020. Opt oameni și-au pierdut viața în urma acestor accidente și alte 38 au fost grav rănite.

Nu în ultimul rând, în raportul citat, polițiștii sibieni precizează concret și ce nemulțumiri au legate de munca de zi cu zi.

”În cursul anului 2021, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, ne-am confruntat cu următoarele neajunsuri:

  1. Desfăşurarea cu greutate a parteneriatului cu SDN Sibiu, datorită faptului că aceasta aparţine de Direcţia Regională Braşov, fapt ce duce la aplicarea cu întârziere a măsurilor propuse de noi, privind semnalizarea suplimentară, lucrări adiacente, etc.
  2. Scăderea numărului de aparate radar utilizate datorită defecțiunilor și lipsa de dotare a tuturor subunităților cu radare de tip pistol Trucam
  3. În cadrul subunităţilor de poliţie, din lipsă de personal, lucrătorii de poliţie rutieră fie acţionează singuri, fie acţionează în echipă cu lucrători de ordine publică, asigurând astfel şi intervenţia la apelurile de urgenţă 112”, au concluzionat oficialii Serviciului Rutier, în cadrul raportului citat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Nemo

Acum 5 luni

Dragi politisti, nu mai luati spagi nici pentru voi, nici pentru "echipa de fotbal a Inspectoratului", asa incat sa nu va aresteze procurorii anticoruptie si sa ramaneti din ce in ce mai putini. Mai amanati mersul la depilat si la facut de contur la sprancene si la barba ( mai ales la sfarsit de program, cand inca sunteti la program...) Din timpul ramas, puteti fi mai prezenti in trafic. Cu drag...
Raspunde

Un sofer

Acum 5 luni

Mai multe accidente si victime in oras decat pe drumurile din judet si foarte multe victime. Cu toate acestea nici macar mortii din trafic nu misca incompetentii din primaria Sibiu sa ia masuri. In continuare sunt zeci de treceri de pietoni imediat langa care sunt desenate locuri de parcare astfel masinile parcate obstructioneaza vizibilitatea soferilor asupra pietonilor aflati pe trecere (codul rutier interzice oprirea inainte si dupa treceri pentru 25m). Ce sa mai vorbim de marcaje corespunzatoare sau de iluminatul trecerilor.
Raspunde

Xxx

Acum 5 luni

Radare... calmatoare de trafic...radare ..radare....atîta știe poliția!!!! Care sunt primele două cauze??? Atunci de semafoare cu buton au auzit???? Chiar nu i duce capul sau nu vor să impună asta???? E drept...nu se mai pot amenda ...lua carnete că pietonii se aruncă pe trecere fara o minimă asigurare ( de ce la semafoare cu buton pot aștepta dar la treceri fara nu se asigura nici măcar o secundă 90/ din pietoni?)și de vina e mereu cînd auto nu boul care trece cu ochii in telefon...cu căști in urechi...cu gluga pe cap!!! Impuneți odată montarea semafoarelor cu buton la absolut toate trecerile de pietoni!!!!
Raspunde

Nume

Acum 5 luni

trebuie radare fixe si politisti mobili. nu avem nevoie de politisti care lancezesc in masini cu radar, degeaba. masinile stau, politisti stau...oricum nu stau 24/24 ca un radar fix. e o prostie sa blochezi o masina si un echipaj de politie pentru cei care depasesc viteza legala. echipajul si masina sa mearga in patrulare, sa prinda infractorii. poza unui radar fix elimina spaga
Raspunde

Adrian

Acum 5 luni

Impuneți pe toate bulevardele plus toate semafoarele control electronic al vitezei ( de ex in Germania la semafoare ai 2 camere - una radar,una daca treci pe rosu )...si cu asta basta,pt ca se circula ca in jungla. cum naiba sa mai stai cu radarul in 2022...ar trebuii in schimb sa patruleze non stop in masini civile si sa sanctioneze mici abateri...ca ...centura,nesemnalizare ,depasiri pe continuua,etc,etc
Raspunde

Claus

Acum 5 luni

Cred a ar trebui sa vedem si ce ani au masinile cu pricina,varsta celor care produc accidente,din ce cauza,bautura droguri oboseala...Pe ce sector de drum si cauzele...altfel doar viteza o blamam,dar soferii utilitari sunt forjati la maxim,masini care trag stanga/dreapta sau soferul se uita in telefon,sisteme de franare vechi,lipsa semnalizare corespunzatoare,lipsa distantei intre vehicule,sicanare voluntara,sau lipsa semnalizare drum,sa nu mai zic gauri in asfalt care iti rupe roata si te arunca in contrasens sau decor.Viteza nu e intotdeauna problema,pe traseul pe care il fac de ani buni,poate am strans 5 mil km pe el,am vazut avarii usoare si medii cat si decese,iar la avariile usoare medii,lipsa atentie,caini gropi sau telefon...tamponari la fel,ca masina din fata are stopuripe scoapte sau lipsa sistem iluminare...ITP ul e pt statistica.
Raspunde

CX

Acum 5 luni

NU mai au oameni, fiindca aia care erau luau spaga
Raspunde

Hh

Acum 5 luni

Curios cum de in topul lor, nu intra si starea drumurilor. De la Sibiu la Poplaca, mergi pe valuri ca la Costinesti. Un real pericol pentru participantii la trafic. Oare cand a amendat politia rutier ultima oara administratorul de drum? Oricare ar fi el. Sa nu mai vorbim de capetele de pod, preistorice. Trecerile de pietoni din oras, sunt o gluma foarte proasta. Abia le vezi noaptea, masini parcate aiurea. Celebra banda de biciclete, portocalie, o insulta si o bataie de joc la adresa platitorilor de taxe. Avem calmatoare de viteaza si groapa fix langa (calea poplacii)
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 luni

Drumurile mai trebuie si sfintite,macar o data la doi ani,nu numai masinile.Chiar,cite masini sfintite au fost implicate in accidente? Nu cumva si lipsa divinului act e o cauza a producerii unui accident cu urmari grave?Cu popa Cipi ati vorbit?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus