Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
22°C

Loc de joacă pentru copiii cu autism din Mediaș, proiect la Maratonul Internațional Sibiu

Loc de joacă pentru copiii cu autism din Mediaș, proiect la Maratonul Internațional Sibiu

Asociația Sfântul Casian participă și anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect dedicat copiilor cu autism. Este vorba despre un loc de joacă ce vine în completarea unei alei senzoriale, proiect finalizat de Crucea Roșie Mediaș prin maratonul din anul 2020 și a unui loc de joacă început în anul 2021, tot prin maraton.

Anul acesta se strâng 8.000 de lei cu care vor fi cumpărate o trambulină exterioară, un leagăn exterior, balansoar, coș de baschet cu stativ și o căsuță pentru copii. Banii vor fi dedicați exclusiv achiziționării celor necesare, întrucât persoanele implicate în proiect sunt numai voluntari și părinți care au copii înscriși la Asociația Sfântul Casian, astfel că nu va exista remunerație pentru activitățile și acțiunile prestate la construirea locului de joacă, arată reprezentanții asociației.

„Prin crearea unui loc de joacă special pentru copii cu dizabilități, ne dorim să oferim dreptul la joacă fără discriminare, fără priviri înțepătoare, unde copiii și părinții să se simtă în siguranță și în largul lor. În momentul de față acești copii sunt izgoniți sau chiar certați la locurile de joacă, pentru că ei nu se pot adapta situațiilor neprevăzute. Prin acest loc de joacă dorim să le oferim și lor o copilărie fericită, ca a oricărui copil care are dreptul la joacă și o dezvoltare armonioasă”, arată inițiatorii proiectului.

Copii cu dizabilități senzoriale, fizice și multiple, din zona de nord a județului Sibiu sunt cei care vor beneficia de acest proiect. Mai exact, este vorba despre cei 16 copii înscriși la momentul actual în Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, Sfântul Casian, cei 22 copii care sunt pe lista de așteptare în momentul de față, precum și cei 123 de elevi care învață la Centru de educație incluzivă Mediaș, care provin din municipiul Mediaș și localitățile Copșa Mică, Târnava, Valea Viilor, Agârbiciu, Șmig, Brateiu și Moșna.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus