Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Proiectele Maratonului: Ateliere gratuite în Muzeul ASTRA pentru comunitatea sibiană

Proiectele Maratonului: Ateliere gratuite în Muzeul ASTRA pentru comunitatea sibiană

Trei sibieni, muzeografi în cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA din județul Sibiu, au înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu un proiect care presupune organizarea a mai multe ateliere. Acesta vor fi dedicate comunității sibiene și vor fi gratuite.

Silvia Gavrilă, Ancuța Ilie și Mihai Bănuț au gândit un proiect care să contribuie la detensionarea stării de spirit a sibienilor. Atât persoanele tinere, cât și adulții trebuie să dispună de activități la care pot participa gratuit și care pot contribui la îmbunătățirea stării fizice și emoționale, în contextul actual, spun cei trei. Atât pandemia de Covid 19, cât și conflictul armat din Ucraina au creat efecte negative asupra întregii societăți românești.

Prin proiectul înscris anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu, inițiatorii își doresc să țină sibienii mai aproape de natură și să le transmită bogatele cunoștințe și obiceiuri legate de gastronomie, sărbători și un mod de viață sănătos și sustenabil, practicate dintotdeauna în lumea satului.

„Ideea proiectului se dezvoltă continuu de un an de zile, de când Silvia și cu mine eram proaspăt angajate la Muzeu. Pornind de la pasiunea Silviei pentru natură, plante și utilizarea acestora, inspirate de cadrul natural foarte ofertant al Muzeului în Aer Liber și de amintirile din vacanțele și sărbătorile petrecute la bunici, am pregătit, alături de alți colegi, o serie de ateliere interdisciplinare și interactive, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii și tineri”, explică Ancuța Ilie, pentru Turnul Sfatului.

Practic, prin acest proiect ar urma să fie organizate 5-7 ateliere/activități în aer liber în perioada 29 august-9 octombrie 2022, pentru minim 350 de beneficiari.

Echipa și-a propus să strângă 25.000 de lei la maraton, cu care să organizeze un atelier de botanică, un atelier de gastronomie și nutriție, un atelier de conservare tradițională a fructelor și plantelor din flora spontană cât și din soiuri arhaice românești, o activitate de recreere prin meditație în aer liber și o introducere în patrimoniul imaterial specific ruralității românești și universului botanic.

Două dintre ateliere vor fi împărțite în două activități.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus