Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Secretarul general al ONU cere întâlniri cu preşedinţii Putin şi Zelenski

Secretarul general al ONU cere întâlniri cu preşedinţii Putin şi Zelenski

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le-a scris marţi preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin, respectiv Volodimir Zelenski, cerând să fie primit la Moscova şi la Kiev, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, Stephane Dujarric, citat de AFP, scrie Agerpres.

"În această perioadă de mari pericole în ceea ce priveşte consecinţele", Guterres doreşte să discute "măsuri urgente pentru restabilirea păcii în Ucraina", precum şi "viitorul multilateralismului bazat pe Carta Naţiunilor Unite şi dreptul internaţional", a spus Dujarric.

Scrisorile au fost transmise misiunilor diplomatice rusă şi ucraineană de la ONU.

AFP reaminteşte că Guterres nu a avut până acum decât puţine contacte cu Zelenski, cu care a discutat telefonic o singură dată, în 26 februarie la două zile după începutul invaziei ruse în Ucraina, iar Putin refuză orice dialog cu secretarul general de când acesta a afirmat că Rusia nu respectă Carta ONU.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus