Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Ștefănuță s-a întâlnit cu Kövesi. ”De data asta, mingea e la noi”

Ștefănuță s-a întâlnit cu Kövesi. ”De data asta, mingea e la noi”

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță s-a întâlnit cu Laura Kövesi, sibianca devenită procuror șef al Parchetului European. Subiectul discuției: banii necesari procurorilor europeni în cursul viitorului an.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Nicu Ștefănuță este raportor general pentru bugetul Uniunii Europene. Iar în următorii șapte ani peste 2.000 de miliarde de euro vor fi alocate din bugetul Uniunii către statele membre. ”Aceste sume imense trebuie să fie protejate de furt și corupție. UE nu-i un bancomat și nu putem accepta ca banii europeni europeni să fie trimiși acolo unde sunt suspiciuni legate de statul de drept, corupție și fraudă. Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, poate ajuta la recuperarea banilor de la cei care încearcă să-i fure. Fiecare cent investit înseamnă milioane de euro aduse înapoi la buget”, a scris Nicu Ștefănuță pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu Kövesi.

Potrivit europarlamentarului sibian, bugetul Parchetului european condus de fosta procuroare a DIICOT Sibiu a fost indexat anul trecut cu suma de 12 milioane de euro. ”Am discutat cu Laura Codruța Kövesi, procurorul șef al Parchetului European despre banii de care instituția are nevoie în 2023 ca să continue lupta împotriva fraudei și corupției cu fonduri UE. Sunt «omul cu banii UE» din Parlamentul European, adică pe mâinile mele este bugetul UE pentru 2023. Va fi o luptă lungă pentru că, ce credeți? Nici în Uniunea Europeană nu toți politicienii din statele membre iubesc lupta anti-corupție”, a mai scris Ștefănuță.

El și-a încheiat anunțul întâlnirii într-o notă nostimă. ”Suntem amândoi fani ai baschetului. De data asta, mingea e la noi”.

Sursa foto: Facebook / Nicu Ștefănuță

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Norm

Acum 3 luni

Asta e poză de oameni serioși?
Raspunde

Tatiana Nagâț

Acum 3 luni

USR este sufletul nostru, al oamenilor tineri, democrati si pusi pe treaba! Oamenii nostri minunati! In sfarsit avem cu cine vota!
Raspunde

Coco chanel

Acum 3 luni

Ce neinspirat s-a imbracat dna Kovesi, ca sa nu zic de-a dreptul prost...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus