Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

Ce pățesc pariorii atunci când un meci de pe bilet este anulat?

Ce pățesc pariorii atunci când un meci de pe bilet este anulat?

În sport se poate întâmpla orice, chiar și ca un eveniment să nu se mai dispute. Atunci când apare această situație, pariorii sunt bulversați, pentru că nu știu cum va afecta această întâmplare biletele puse pe respectivul meci.

Ei bine, fiecare casă de pariuri are precizată foarte clar în regulament politica referitoare la meciurile anulate. Am găsit pe PariuriX.com cum tratează cei mai mulți operatori respectiva problemă.

Sunt două scenarii principale

Sunt două scenarii posibile, în funcție de momentul în care se decide mai întâi amânarea partidei, apoi anularea: înainte orei de începere și după „fluierul” de start. Trebuie precizat că, de obicei, sunt amânate/anulate evenimentele care se desfășoară în aer liber. Cele mai multe meciuri sunt din tenis, sport care nu se poate desfășura pe ploaie și în care apar mai multe accidentări. Accidentări apar și în sporturile de echipă, însă sportivul este înlocuit. La tenis, nu există această opțiune, fiind sport individual.

La fotbal, în cazul în care se află înaintea orei de start că un meci nu se va disputa în conformitate cu programarea inițială, există două posibilități. Prima este ca partida să înceapă în maxim 48 de ore din momentul în care a fost programat inițial. Atunci, pariul rămâne valid și se așteaptă până când este decis. La acest scenariu există un amendament: unele case de pariuri nu așteaptă 48 de ore. Dacă noua oră de start nu este anunțată în maxim 3 ore de la ora inițială, atunci se consideră că evenimentul este anulat (selecția primește cota 1.00).

A doua posibilitate este să treacă mai mult de 48 de ore de la ora inițială de start. În acest caz, pariul este declarat ”nul”. Dacă există doar acea selecție pe bilet, atunci miza este returnată. Dacă selecția este pe un bilet de tip acumulator, ea primește cotă 1.00.

La fel sunt judecate și opțiunile în cazul în care meciul se întrerupe după ce a început: dacă se reia în mai puțin de 48 de ore, pariul este decis ca și când evenimentul nu s-ar fi întrerupt. În schimb, dacă trec 48 de ore și nu s-a reluat jocul (sau trec 3 ore fără să se anunțe noua oră de start, la unii operatori), selecția primește cota 1.00. Dacă ai mai multe selecții din acel meci pe un bilet făcut prin funcția „creare pariu”, atunci cota finală a biletului va fi 1.00, iar miza se va rambursează.

Pariul poate să fie deja decis

În scenariul în care meciul s-a întrerupt după ce a început mai este o discuție. Să spunem că partida s-a întrerupt în minutul 25, iar tu ai pariat pe selecția „peste 3.5 cornere în prima repriză”. Dacă până în acel moment s-au înregistrat patru lovituri de colț, este simplu: pariul este deja câștigat (ar fi fost pierdut dacă mizai pe „sub 3.5 cornere). În schimb, dacă până în acel moment s-au executat numai două lovituri de colț, pariul „se joacă” dacă partida se reia în 48 de ore. Altfel, primește cota 1.00, pentru că nu se poate ști dacă urma să câștigi sau să pierzi.

Se mai poate întâmpla ca un meci să fie întrerupt fie din cauză că invadează fanii terenul, fie pentru că una dintre echipe are patru jucători eliminați. În acest caz, una dintre formații pierde partida „la masa verde”, iar selecția ar trebui să primească cota 1.00.

Atenție la regulamentele ofertelor promoționale

Practicile sunt diferite în ceea ce privește meciurile de tenis. Potrivit site-ului comunității pariorilor online din România, operatorii de pariuri se împart în două categorii: o parte acordă cotă 1.00 dacă abandonul are loc înainte de terminarea primului set. Dacă abandonul are loc în setul 2 sau mai târziu, atunci va fi considerat câștigător jucătorul care merge mai departe, iar pierzător va fi sportivul care nu a putut continua meciul. Celelalte agenții de pariuri consideră că pariul este nul indiferent de momentul în care s-a produs abandonul.

După cum am spus, fiecare operator poate avea propria politică în ceea ce privește meciurile întrerupte/anulate. De aceea, îți recomandăm să citești cu atenție regulamentul, așa cum trebuie citite și regulamentele diverselor oferte promoționale, întrucât, în majoritatea cazurilor, pariurile care primesc cota 1.00 nu sunt luate în calcul pentru efectuarea rulajului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus