Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Pariurile pe outsideri: De ce sunt apreciate în rândul profesioniștilor

Pariurile pe outsideri: De ce sunt apreciate în rândul profesioniștilor

Pariorii au diverse strategii prin care încearcă să își atingă obiectivul pe termen lung. Una dintre ele constă în a miza pe outsideri, printre agențiile care oferă cote atractive pentru echipele „mici” fiind Unibet pariuri.

Un outsider (sau „underdog”, cum îi spun britanicii) este echipa care pleacă evident cu șansa a doua într-un meci. Formațiile care primesc cote mai mari de 8.00 la victorie au un asemenea statut. Cota atât de mare indică faptul că există șanse foarte mici ca selecția să fie câștigătoare, dar asta nu înseamnă că nu se poate petrece acest lucru. În fotbal mai ales, se întâmplă destul de des ca echipe teoretic fără nicio șansă să părăsească terenul neînvinse.

Această realitate se poate verifica foarte ușor prin plasarea unui bilet cu zece selecții, toate având cotă maximă 1.25. Deși se mizează numai pe favorite clare, ar fi o surpriză ca acest bilet să fie câștigător. Nu e obligatoriu ca outsider-ul să câștige vreun meci pentru ca pariul să fie pierzător. Este suficient ca una dintre echipele slab cotate să scoată un egal.

Meciurile nu sunt alese la întâmplare

Șansa dublă care include remiza și victoria underdog-ului are cotă medie 4.00, ceea ce înseamnă că strategia „Cotă 2” poate fi adaptată în „Cota 4”: bugetul este împărțit în mize egale, plasate pe bilete cu cota aproximativă 4.00. Astfel, dacă pentru cota 2 este necesar să iasă 6 bilete din 10 ca să fie obținut profit, la cota 4 sunt suficiente numai 3 pariuri câștigătoare din 10 pentru a fi pe plus.

Cine apelează la o astfel de strategie nu joacă la întâmplare. Eșecul sau semieșecul unei favorite reprezintă o surpriză numai pentru cei care nu analizează meciurile așa cum trebuie. Rezultatele „neașteptate” sunt anunțate în general de istoricul meciurilor directe dintre cele două echipe, sau de informații care țin de contextul în care se desfășoară meciul. De exemplu, o echipă angrenată în Liga Campionilor va acorda o mai mică atenție unui meci din campionatul intern, unde mai are destul timp pentru a recupera eventualele puncte pierdute.

La fel, o echipă puternică poate avea obiectivul deja îndeplinit pe finalul sezonului, iar jucătorii care au dus greul tot anul pot fi odihniți. Astfel, forța favoritei scade considerabil, iar echipa mai slabă, care evoluează cu multă determinare pentru evitarea retrogradării, are șansa ei de a obține măcar un punct.

Satisfacția este pe măsura profitului

În fruntea listei cu avantaje prezentate de pariurile pe outsideri sunt riscurile mai mici asumate de parior. Întrucât cota este mare, nu este nevoie de o miză consistentă pentru a obține un profit ok. Cu un management al banilor bine gândit, sunt șanse mici ca bugetul să fie epuizat. În același timp, impactul psihologic al pierderii unui bilet nu este atât de mare, deoarece jucătorul știe că este foarte probabil să se întâmple astfel. Pe de altă parte, dacă strategia dă rezultate, satisfacția este pe măsura profitului.

Sunt diferențe semnificative între cotele oferite de agențiile de pariuri sportive online pentru victoria unui outsider. Un operator poate afișa cota 12.00, iar altul 16.00, pentru aceeași selecție. Profesioniștii care mizează pe underdog sunt foarte atenți la acest aspect și plasează biletele acolo unde este cel mai avantajos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 883

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus