Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
22°C

OMS: Hepatita severă la copii a ajuns și în România. 17 copii din întreaga lume au avut nevoie de transplant de ficat

OMS: Hepatita severă la copii a ajuns și în România. 17 copii din întreaga lume au avut nevoie de transplant de ficat

România se numără printre țările în care s-au depistat cazuri cu noua formă de hepatită severă în rândul copiilor, transmite Organizația Mondială a Sănătății, citată de G4Media.

O nouă formă de hepatită acută, severă, de origine necunoscută, este înregistrată în rândul copiilor, relatează Organizația Mondială a Sănătății, un astfel de caz fiind semnalat și în România.

În ultimele zile, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au continuat să fie raportate noi cazuri cu acest tip de hepatită în rândul copiilor mici.

Nu este încă clar dacă a existat o creștere a numărului de cazuri sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar la rata așteptată, dar care nu sunt detectate. În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru agentul cauzal, transmite Organizația Mondială a Sănătății.

Începând cu 21 aprilie 2022, au fost raportate cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută în 11 țări din Regiunea Europeană a OMS și într-o țară din Regiunea OMS din Americi (Figura 1). Au fost raportate cazuri în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Regatul Unit) (114), Spania (13), Israel (12), Statele Unite ale Americii (9), Danemarca (6), Irlanda (<5), Țările de Jos (4), Italia (4), Norvegia (2), Franța (2), România (1) și Belgia (1).

Cazurile sunt ale unor copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani. Șaptesprezece copii (aproximativ 10%) au avut nevoie de transplant de ficat; fiind raportat cel puțin un deces.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus