Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Premieră: Primăria cumpără un teren între blocuri pentru spații verzi și relaxare

Premieră: Primăria cumpără un teren între blocuri pentru spații verzi și relaxare

La un an după ce au fost ofertați, reprezentanții administrației locale au decis să inițieze demersurile pentru a cumpăra un teren de construcții aflat între blocurile din cartierul Hipodrom I.

Este vorba de un teren cu o suprafață de 863 de mp, aflat pe Aleea Geniștilor. Terenul aparține societății Drumuri și Prestări Construcții SA, societate ajunsă în insolvență fiind deținută de municipiul Sibiu. Înainte de a ajunge în proprietatea DPC, terenul a aparținut Energiei Termice SA, fosta societate care asigura apă caldă și agent termic pentru Sibiu.

Pe respectivul teren se află și o clădire cu o amprentă la sol cu o suprafață de 30 de mp, în care funcționează un post trafo. Zona de blocuri care înconjoară acest teren a fost reabilitată în cursul anului trecut, iar în mijlocul acesteia a rămas ”pata” de teren betonat și lăsată în paragină. 

”Nu doar că arată urât, dar și plin de mocirlă în jur. Ca în tot Sibiul nu ajung locurile de parcare și multă lume urcă bordura să parcheze pe lângă scheletul de care ziceți. Tot timpul, seara, acolo sunt vreo zece mașini. Nu era mai civilizat dacă amenajau de început parcarea, cu locuri trasate, așa cum au făcut peste tot”, descria situația, pentru cititorii Turnul Sfatului, un locuitor din zonă.

Zonă de relaxare

De anul trecut cei de la Drumuri și Prestări Construcții au transmis Primăriei Sibiu că sunt dispuși să vândă terenul, teren care – de fapt – este scos la vânzare în cadrul procedurii de insolvență de ani buni.

Acum, însă, Primăria Sibiu a inițiat un proiect de hotărâre prin care solicită Consiliului local Sibiu ”exprimarea acordului de principiu în vederea achiziționării imobilului-teren cu construcție”.

”Prin adresa nr. 89893/2021, Drumuri și Prestări Construcţii S.A. ne informează că intenţionează să vândă terenul în suprafaţă de 863 mp, situat în Sibiu, cartier Hipodrom, Aleea Geniştilor, FN. De asemenea, ne comunică faptul că imobilul-teren menţionat este situat în zona aflată în curs de modernizare, prin «Proiectul de reabilitare a cartierului Hipodrom I». Astfel, propune municipiului Sibiu achiziţionarea acestuia, în vederea modernizării zonei, cu scopul de creştere a calităţii vieţii în municipiul Sibiu. Pe acest teren este edificată o construcţie în suprafaţă construită la sol de 30 mp post trafo din cărămidă”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.

Raport care arată că Primăria va amenaja terenul spre relaxarea locuitorilor din zonă. ”Prin achiziţia imobilului-teren menţionat, municipalitatea intenţionează să amenajeze o zonă verde şi alei pietonale, un spaţiu de relaxare/joacă, în folosul cetăţenilor municipiului Sibiu”.

163 de euro/mp cer lichidatorii

Proiectul va fi supus dezbaterii consilierilor în cursul zilei de joi, când ar trebui și nominalizați cei patru consilieri locali și un funcționar al Primăriei care să facă parte din comisia de negociere a prețului de cumpărare.

În prezent, lichidatorii DPC au scos la vânzare terenul pentru aproximativ 140.000 de euro, la care se adaugă TVA (163 de euro/mp, plus TVA).

Achiziția unui teren de construcții pentru ca Primăria să amenajeze spații verzi și de relaxare este o premieră pentru municipiul Sibiu.

Citește și FOTO-Scheletele din spatele blocurilor: Ruinele rămase în mijlocul cartierelor nou renovate

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Rotariu

Acum 2 luni

Azi am oprit intamplator la parcarea de langa Bolta Rece. Cum n-am iesit de mult, am fot placut surprins de cele 2 zone de sport si jos de zona pentru copii. Asta trebuie!
Raspunde

Pintilie

Acum 2 luni

In sfarsit s-a trezit Astrid Fodor, s-au a fost trezita?...
Raspunde

Pintileu

Acum 2 luni

Nu s-a trezit. Doarme și când s-o trezi va fi altceva construit. De exemplu, copaci din beton sau parcări.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 luni

oportună inițiativa
Raspunde

Catatone

Acum 2 luni

Sa mergeți în municipiul Râmnicul Vâlcea sa vedeți acolo parcuri de copii, actualizate cu vremurile noastre.
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

Nu exista ce spui tu in Valcea!
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 luni

No du-te la Ramnicu Valcea. Dar te rog sa nu te mai intorci, ca aici nu avem locuri de joaca "actualizate cu vremurile noastra". Te rog sa stai acolo .
Raspunde

Parcari supraetajate sau subterane

Acum 2 luni

Acolo trebuie o parcare supraetajata sau daca nu ceva subteran .Seara nu gasesti loc de parcare .Si toaate trotuarele sunt pline de masini . Plus ca daca fac parcare acolo pot debloca banda de langa trotuar care duce spre M.Viteazu pentru autobuz /biciclete sau auto .O zona de agrement care va fi folosita doar 6 luni pe an nu are rost .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 luni

ba mai bine să fie loc unde să bată copii mingea. n-ai să-i dai lu piți 10 lei, să vină cu uber?
Raspunde

Arion Nicolae

Acum 2 luni

In Vasile Aaron pe strada Muncel este un loc viran,acolo nu se poate amenaja un parc că nu avem nici unloc pentru recreere și sport?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus