Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

FOTO-Scheletele din spatele blocurilor: Ruinele rămase în mijlocul cartierelor nou renovate

FOTO-Scheletele din spatele blocurilor: Ruinele rămase în mijlocul cartierelor nou renovate

Primăria municipiului Sibiu a modernizat în ultimii ani numeroase parcări și spații comune din diferite cartiere ale orașului. Din Broscărie până în Terezian și din Ștrand până în Hipodrom, îmbunătățirile sunt vizibile în spatele blocurilor. Cu mici excepții. Există mai multe exemple de ruine, rămășițe ale unor clădiri lăsate în mijlocul spațiilor nou amenajate care strică aspectul.

Un prim exemplu în acest sens îl reprezintă scheletul imobilului lăsat exact în mijlocul parcării reamenajată anul acesta între strada Rahovei și Aleea Artileriștilor. Aici s-a lucrat mai bine de un an, s-au refăcut parcările, trotuarele, spațiile verzi, sistemul de iluminat și multe altele. Cu toate acestea, întreg aspectul este stricat de un imobil prost întreținut, aflat exact în mijlocul parcării. Am stat de vorbă cu doi locatari și niciunul nu înțelege de nu a fost făcută treaba până la capăt.

”Nu doar că arată urât, dar și plin de mocirlă în jur. Ca în tot Sibiul nu ajung locuirile de parcare și multă lume urcă bordura să parcheze pe lângă scheletul de care ziceți. Tot timpul, seara, acolo sunt vreo zece mașini. Nu era mai civilizat dacă amenajau de început parcarea, cu locuri trasate, așa cum au făcut peste tot”, se întreabă Marius I., locatar în blocul cu numărul 10 de pe strada Rahovei.

Un alt exemplu se găsește în cartierul ștrand. Povestea este identică: trotuare noi, locuri de parcare nou-aranjate, spații verzi, lucrări edilitare, iar în mijloc muncitorii au lăsat un mic imobil dezafectat. E plin de mâzgălituri și graffitti, cresc buruieni pe el și dă impresia că se poate prăbuși.

”Aici era ceva centrală termică pe vremuri, s-a ales praful de ea. Nu cred c-au demolat-o pentru că nu ține de primărie, nu știu a cui o fi, probabil vreun minister pe la București că așa funcționează birocrația în țara noastră. Acum, că ziceți, într-adevăr, nu îmbunătățește cu nimic aspectul zonei”, ne-a spus un vecin al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții municipalității au explicat că în ambele situații descrise mai sus construcțiile nu aparțin primăriei, însă Poliția Locală a cerut proprietarului să facă ceva pentru a îmbunătăți aspectul lor.

”Cele două posturi de transformare indicate în imagini se află în proprietatea  S.C. Distribuție Energie Electrica România, Sucursala Sibiu. Compania a fost notificată de Poliția Locală pentru a lua măsuri în vederea îmbunătățirii aspectului lor, iar agenții Poliției Locale vor continua să monitorizeze cele două clădiri pentru a se asigura că proprietarul va lua măsurile care se impun”, au explicat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Mai mult decât atât, având în vedere sesizarea reporterului Turnul Sfatului, primăria a somat compania de distribuție a electricității să ia măsuri pentru a înfrumuseța toate punctele de transformare din oraș pe care le deține.

”Precizăm de asemenea faptul că, anterior acestei sesizări, Primăria Sibiu a transmis notificări repetate către  S.C. Distribuție Energie Electrica România- Sucursala Sibiu, somând compania să ia măsurile care se impun pentru reabilitarea construcțiilor în care sunt amplasate mai multe posturi de transformare din oraș, al căror aspect și stare fizică sunt necorespunzătoare, mai ales în contextul în care Primăria Sibiu a investit mult pentru modernizarea mai multor cartiere tocmai pentru a îmbunătăți funcționalitatea și aspectul acestora”, au mai declarat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4459

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Astrid Fodor, acasa!

Acum 2 ani

Tipic primăriei sibiene, demnă de întunericul anilor 90, un amalgam de prostie, nesimțire, ignoranță și habarnism. Se plătesc zeci de milioane de euro firmelor de casă pentru reabilitări, dar uită de aceste construcții aflate în ruină. În plus, nu fac absolut nimic concret pentru rezolvarea situației! Practic, se renovează o sufragerie, dar se lasă rahatul mizerabil și urât mirositor în mijlocul covorului persan! Fodor și prăpădiții din primărie nu merită să facă parte nici din primăria Cucuieții de Vale, județul Botoșani!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Perișoara Naivă

Acum 2 ani

Astrid Fodor pentru noi este Anjelika Merkel doi!!! Cine nu ii convine de primarie, sa se intoarca la ei acasa unde nu e nici curent si apa potabila!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

legea le da dreptul celor din primaria Sibiu sa-i amendeze pe nesimtitii de la Electrica...care este motivul pentru care legea NU este pusa in aplicare???!!!
Raspunde

Octavian

Acum 2 ani

Relicvele centralelor termice aparțin d nlui Grădinaru din câte știu eu, marele ,,afacerist"tunar după'89,când vă tot scriu eu și vă atenționăm permanent cu alți locuitori ai cartierelor unde sau făcut numai lucrări de mântuială nu vă vine să credeți!!??Nu răspunde nimeni de lucrările prost executate,petițiile către Primărie rămân fără răspuns sau ceva explicații vagi etc.Bani aruncați pe geam,hârtia suportă cetățeni nemulțumiți d na Primar cu laude că se face și se drege din birou se văd toate frumos.Rușineee la toți cei responsabili.
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

"Modernizarile" lu' Cora...si a echipei sale de incompetenti care nu a putut prevedea in acel proiect si demolarea acelor schelete insalubre de cladiri unde isi fac nevoile toti boschetarii :) Normal ca de taiat arbori nu a uitat :-) Made in SB! Fara grija ca acele ruine vor ramane in picioare si pana la urmatoarea "modernizare" a cartierelor :)
Raspunde

Nonick

Acum 2 ani

Supraimpozitarea 500% pentru imobile neingrijite nu este o optiune? Pentru terenuri stiu ca se aplica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus