Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Cisnădioara, Tocile și alte trei localități: Apă Canal extinde rețelele cu zeci de km

Cisnădioara, Tocile și alte trei localități: Apă Canal extinde rețelele cu zeci de km

Operatorul regional de apă și canalizare caută constructorii care să extindă și să reabiliteze rețelele de canalizare în Cisnădie, Cisnădioara, Poplaca, Rășinari și în zona Tocile. Peste zece milioane de euro este bugetul alocat pentru extinderea și reabilitarea a aproape 60 de km de conducte.

Din fondurile atrase prin Programul Operațional Infrastructură Mare, reprezentanții Apă Canal SA speră ca lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare în cele cinci localități amintite să fie finalizate în decurs de doi ani și opt luni de la emiterea ordinului de începere.

Cele mai ample lucrări vor fi la Cisnădie

Cisnădie este localitatea în care vor avea loc cele mai ample lucrări. Rețeaua de aducțiune va fi reabilitată pe o lungime 3,2 km și extinsă cu alți 1,2 km. Rețeaua de distribuție din interiorul orașului va fi reabilitată pe o lungime de 5,7 km și extins cu alți 1,2 km. 

În ceea ce privește canalizarea menajeră, aceasta va fi reabilitată pe o lungime de peste 6,1 km și extinsă cu un kilometru. Totodată, la Cisnădie vor fi construite două stații de pompare a apei potabile și una pentru apa uzată.

În cadrul acestui contract va fi introdusă și rețeaua de apă și canalizare în Cisnădioara (foto). Va fi construită o rețea de aducțiune de 740 de metri lungime, rețeaua de distribuție va avea aproape nouă km, iar cea de canalizare – opt km. Pentru aceasta din urmă trebuie amplasate și 41 de stații de pompare a apei uzate.

Tocile – doar apă

Printre localitățile nou branșate la rețeaua de apă este și satul Tocile, care aparține de comuna Sadu. Aici, însă, proiectul prevede doar introducerea rețelei de apă, care va avea o lungime de peste 13 km.

Pentru Rășinari, contractul scos la licitație de Apă Canal SA prevede extinderea rețelei de distribuție a apei cu un km și a celei de canalizare cu aproape 2,5 km.

În fine, pentru Poplaca sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelei de canalizare menajeră cu 5,5 km și a conductelor aferente celor trei stații de pompare a apei uzate cu 1,3 km.

Prin octombrie

Peste 54 de milioane de lei, cu tot cu TVA, este bugetul alocat acestui contract. Companiile interesate au termen de depunere a ofertelor în ziua de 6 iunie 2022, reprezentanții Apă Canal SA estimând că vor finaliza de evaluat ofertele cel mai târziu la începutul lunii octombrie.

În departajarea constructorilor, criteriile de evaluare alocă 90% prețului cel mai mic ofertat, celelalte zece procente fiind alocate în funcție de garanție oferită (minim trei ani și maxim cinci).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Popescu

Acum 7 luni

41 de stații de pompare a apei uzate in Cisnadioara ????
Raspunde

Dragoe

Acum 7 luni

Buna, Poate Primăria Rășinari va știi de data aceasta cum să predeie amplasamentul constructorului pentru a putea cere la sfârșitul lucrărilor cum să arate strazile și mai ales după 12 luni. Dragoe
Raspunde

Asfgf

Acum 7 luni

in sibiu pe cand o sa fie pe fiecare strada canalizare si apa trasa? bine ca mergeti in alte localitati si in sibiu sunt inca destule strazi fara canalizare si apa potabila in 2022...
Raspunde

Cetatean

Acum 7 luni

Sibiul nu este declarat ,,stațiune,, asa cum este declarată în hârtii Cisnadioara.Fara apa curentă și canalizare!!! În ce țară civilizată se mai întâmplă asta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus