Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Locul I și două mențiuni obținute de elevii Colegiului Lazăr, la Olimpiada Națională de Engleză. Cine sunt acești copii

Locul I și două mențiuni obținute de elevii Colegiului Lazăr, la Olimpiada Națională de Engleză. Cine sunt acești copii

Trei elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au obținut rezultate foarte bune la Olimpiada Națională de Engleză care a avut loc în perioada 17 – 21 aprilie, la Pitești. Tinerii s-au întors acasă cu un loc I obținut de Radu Scutelnicu și două mențiuni obținute de Cătălina Georgescu și Rareș Băilă. Profesoara Victoria Șerban, cea care este responsabila catedrei de limba engleză din cadrul colegiului, spune că a fost incredibil felul în care acești copii s-au mobilizat după doi ani de pandemie în care olimpiadele au fost sistate, au muncit și au obținut aceste rezultate. Dascălul nu-și mai amintește când a mai fost obținut un loc I la o olimpiadă națională de engleză de către un elev al colegiului.

Cei trei elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu care s-au calificat la Olimpiada Națională de Engleză sunt Radu Scutelnicu, elev în clasa a XII-a, Rareș Băilă, elev în clasa a XI-a și Cătălina Georgescu, elevă în clasa a X-a. Toți trei sunt la profil bilingv. Cei trei s-au întors acasă de la Pitești, orașul în care s-a desfășurat olimpiada, cu un loc I și două mențiuni. Pentru rezultatele obținute au trebuit să exceleze atât în scris, cât și la proba orală. Au avut exerciții de rezolvat, de răspuns la întrebări, de făcut eseuri și de ținut un discurs pe baza unui subiect primit pe loc, la care au avut timp de pregătire 20 de minute. Toți trei au mai participat până acum la olimpiade de engleză, dar n-au reușit să se califice la naționale. Anul acesta însă, au muncit mai mult, au evoluat și au reușit.    

Cine sunt cei trei elevi

Catalina Georgescu

Cătălina Georgescu este elevă în clasa a X-a, iar de la Olimpiada Națională de Engleză s-a întors cu mențiune obținând nota 9,38. Spune că engleza a început s-o învețe încă de când era mică, de ajutor fiindu-i timpul petrecut pe internet. A mai participat la Olimpiada de Engleză când era în clasa a VII-a, dar anul acesta s-a calificat la etapa națională. Fata a fost pregătită de profesoarele de engleză Laura Brie și Alexandra Bega.

„În timp m-am perfecționat în ceea ce privește limba engleză, iar anul acesta un aport important l-au avut și orele de pregătire pe care le-am făcut alături de doamnele profesoare. Olimpiada a fost dificilă, dar m-am descurcat”, spune Cătălina.

În afară de engleză, fetei îi place și biologia, dar este pasionată de desen. Desenează și digital și clasic. În lucrările ei se regăsesc și peisaje, dar, în general, preferă portretele. La viitor spune că s-a gândit de multe ori, dar încă nu a decis ce vrea să facă.

„Am câteva idei despre ce aș vrea să fac atunci când termin liceul, dar încă sunt indecisă. Sincer m-am gândit și la posibilitatea de a pleca să studiez în străinătate, dar încă nu știu ce”, mai spune Cătălina.

Radu Scutelnicu

Radu Scutelnicu este elevul care a reușit să obțină locul I la Olimpiada Națională de Engleză, cu nota 9,70. A fost pregătit de profesoarele Victoria Șerban și Corina Pavelescu. Radu spune că engleza s-a prins în mod natural de el, iar faptul că a folosit internetul doar în această limbă l-a ajutat mult. „Nu am stat niciodată să învăț la școală”, spune băiatul. Cu un talent nativ și cu sprijinul dascălilor a ajuns în clasa a XII-a să obțină unul dintre cele mai bune rezultate la Olimpiada Națională de Engleză din ultimii mulți ani.

„Anul acesta pur și simplu am fost mai bun. Nu pot să spun că am muncit mai mult. În clasa a IX-a am mai participat la Olimpiada de Engleză și atunci am muncit mult mai mult, dar nu am obținut un astfel de rezultat. Acum am simțit că n-am muncit pe cât mi-aș fi dorit, dar se pare că engleza mea și cunoștințele s-au îmbunătățit în ultimii ani”, mai spune Radu. A doua lui mare pasiune este muzica. Băiatul cântă la chitară și voce și împreună cu alți doi prieteni formează de aproximativ un an jumătate trupa „Child Control”. „De curând am scos și un album”, spune mândru Radu.  

Pentru viitor s-a gândit să îmbine cele două pasiuni ale sale. Spune că a aplicat deja la câteva facultăți printre care și la conservatorul din Olanda și din Germania. Așa va face o școală de muzică în engleză. Se consideră destul de realist, nu cel mai optimist om, dar o fire liberă, artistică ce caută să experimenteze și să încerce lucruri noi atât în artă cât și în viața de zi cu zi.

Rares Baila

Rareș Băilă este cel de-al treilea olimpic, dar nu cel din urmă. Este un copil silitor, concentrat pe ceea ce-și dorește și obișnuit să ducă la împlinire ceea ce-și propune, după cum se descrie chiar el. S-a întors acasă cu nota 9,38, notă care i-a adus o mențiune. Rareș a fost pregătit de profesoarele Victoria Șerban și Alexandra Bega. Spune că s-a îndrăgostit de engleză încă din clasele primare și pentru că a văzut că se descurcă bine a decis să urmeze acest drum. A fost elev al Școlii Gimnaziale Nr.1 din Sibiu după care a intrat la Lazăr. A mai participat la olimpiade de engleză, dar nu a trecut până acum de etapele județene. Anul acesta s-a pregătit mai intens și s-a văzut.

„M-am pregătit mult mai intens la engleză anul acesta, având în vedere și faptul că la finalul anului voi avea examenul de Cambridge. Se vede că am început să iau mai în serios engleza decât o luam în anii anteriori”, spune Rareș.

Băiatul povestește că, deși subiectele de la olimpiadă nu au fost ușoare, s-a simțit faptul că au fost foarte bine pregătiți și că au muncit mult la școală și acasă prin exerciții suplimentare. Rareș este pasionat și de matematică, de chimie și biologie, drept dovadă cochetează cu ideea de a urma o facultate de medicină. În timpul liber se uită la filme, la seriale, iese cu prietenii și merge cu bicicleta.

Elevi cu rezultate, profesori mândri

Prof. Victoria Șerban, responsabila catedrei de limba engleză din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, este cum se poate mai mândră de elevii ei.

„Rezultatele cu care s-au întors elevii noștri sunt extraordinare pentru noi. Știm cu toții că pe perioada pandemiei cursurile au fost on-line, toate concursurile și olimpiadele au fost sistate, iar acești copii au demonstrat, după doi ani grei, că se pot mobiliza. Toți cei trei care s-au calificat din liceul nostru la Olimpiada Națională au luat un premiu sau o mențiune, ceea ce înseamnă rezultate foarte, foarte bune. Este drept că asta aduce un plus de valoare și catedrei, și liceului și chiar orașului nostru. Subiectele nu au fost ușoare, dar ei au fost bine pregătiți și la proba orală au excelat. Și la scris au făcut o treabă foarte bună, dar acolo fiecare virgulă contează. Au muncit foarte mult. Nu mai țin minte de când nu s-a mai luat un premiu 1 la Olimpiada Națională de Engleză. Știu că înainte de pandemie am avut un loc II, dar locul I nu mai știu. Sunt copii buni și suntem foarte mândri de ei”, spune cu bucurie în glas prof. Victoria Șerban.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Zozo

Acum 3 luni

Credeam ca i-a pregătit dna Johannis...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 3 luni

Da-da... Cu meditații de pe vremra cand încă mai purtau pampers.
Raspunde

Rob

Acum 3 luni

Excelență nu obții prin mediocritate.
Raspunde

Sibian SB

Acum 3 luni

Meditații fac ff mulți copii in țara asta, de la clasa 1, 2a, etc.. Dar totusi cei 3 elevi sibieni au luat premiile pe care le-au luat, spre deosebire de alte zeci de mii de copii de a 10a, 11a, 12a din România. Bravo lor, felicitări! Țineți-o tot asa, iar dupa facultate faceți ceva aici in țară, nu afară! România are nevoie de tineri isteți si care sa ridice țara.
Raspunde

Blindu

Acum 3 luni

Sibiul se cere a fi promovaaat, oare de ce??
Raspunde

CT

Acum 3 luni

Cu meditatii, normal. Sistemul de invataman romanesc este in colaps. Produce la modul general cretinei si spalatei pe creier. Nici nu este de mirare. In loc sa se predea carte in licee, oligofrenul care conduce ministerul a introdus o tona de optionale. Care mai de care mai inutil decat altul. Vrea educatie juridica, educatie economica, educatie sexuala si alte astfel de educatii care nu isi au locul in cadrul invatamantului general. Materiile de baza sunt eliminate sau in cel mai bun caz dezmembrate si schilodite pentru a se potrivi in patul procustian al progresistilor cancel culture. Exceptie fac cativa profesori si elevi care chiar depun efortul necesar. Cancel culture, bine te-am gasit. Aceasta este deviza progresista a ticalosilor care incearca politizarea scolii dupa chipul si asemanarea lor groteasca. Cine vrea rezultate, sa investeasca in mediatatii. La scoala nu exista nici interesul nici deschiderea pentru performanta.
Raspunde

Esti prost de dai in gropi

Acum 3 luni

Cum sa nu isi aibe rolul educatia sexuala ? Tu nu vezi cum raman gravide toate adolescentele prin bai, sau asta tie ti se pare ceva norml ? Si care sunt acele materii de baza care sunt eliminate ? Problema nu e materia, ci modul de invatare. Uitate afara ca aia pun accent pe practica, nu pe teorie. Bine ca stim cum se face o integrala dar nu stim ce este sau la ce ajuta.
Raspunde

CT

Acum 3 luni

Asa sunteti voi, astia "dasteptii" globalisti. Va razbate ura si frustrarile prin toti porii. Sunteti gata sa dati foc la intreaga societate, BLM-istilor. Semidocti si mitocani, aproape analfabeti, nu faceti fata unei discutii argumentate nici cu un copil de liceu. Va exprimati numai in slogane si lozinci progresiste preluate de la comunisti. De capul vostru nu sunteti in stare de nimic in afara de jingniri, violenta, distrus statui si incendiat masini si cladiri. Nu degeaba intrati in extaz de placere vazand invatamantul distrus de progresistii vostri de prin ministere. Nu degeaba vreti sa distrugeti si sufletele acestor copii. Sa spui ca "raman gravide toate adolescentele prin bai" este, in primul rand o minciuna sfruntata, dar in afara de asta este o ticalosie fara margin. Poate mata o fi ramas gravida prin baie, la seral sau pe la vreo profesionala pe unde a fost, dar asta nu este cazul general. Fetele fara familie, sau din familii destramate, crescute pe strazi sau prin vreo satra, mai raman gravide. Insa marea majoritate a tinerilor care cresc in familii normale, sunt copii normali si nu au nevoie de voi, mizerabili progresisti, sa ii invatati toate perversitatile la scoala. Eu, din taxele mele nu voi permite niciodata asa ceva. Si nici familiile de oameni normali. Asa ca, mai usor cu generalizarile si exagerarile imbecile, ca nu mai tine propaganda voastra infantila.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus