Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Iluminatul Sibiului s-a scumpit cu aproape o cincime față de anul trecut

Iluminatul Sibiului s-a scumpit cu aproape o cincime față de anul trecut

Cheltuielile de întreținere ale municipiului Sibiu au crescut cu 20% în primele trei luni ale anului. Creșterea a fost influențată în special de facturile la utilități, arată reprezentanții administrației locale.

77,12 milioane de lei au fost cheltuiți în primele trei luni ale acestui an pentru funcționarea municipiului și a administrației locale, față de 61,86 de milioane de lei cheltuiți în perioada similară din 2021, se arată într-un raport al Primăriei Sibiu referitor la execuția bugetară. Inflația, creșterea prețurilor la materialele de construcții, a salariului minim brut și a utilităților sunt principalele motive enumerate pentru această indexare a costurilor de funcționare.

”Cea mai mare pondere este reprezentată de creşterea cheltuielilor cu iluminatul public şi a cheltuielilor cu energia electrică și termică la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Sibiu”, explică reprezentanții administrației locale.

Rapoartele de execuție bugetară nu relevă în mod distinct cheltuielile cu utilitățile din școli și grădinițe. Dar sunt prezentate distinct cheltuielile cu iluminatul: în primele trei luni ale anului trecut, facturile pentru iluminatul orașului au avut un total de 1,83 de milioane de lei, în timp ce anul acesta au urcat la un total de 2,21 milioane de lei (creștere de 17%).

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus