Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Rugby: România a obţinut calificarea directă la CM 2023 după descalificarea Spaniei

Rugby: România a obţinut calificarea directă la CM 2023 după descalificarea Spaniei

Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, au anunţat joi federaţia spaniolă de profil şi World Rugby, informează Reuters, citat de Agerpres.

Descalificarea Spaniei înseamnă că România se va califica direct la Cupa Mondială, iar Portugalia va juca într-un turneu de recalificare.

Spania s-a calificat la CM pentru prima oară din 1999 după ce a învins cu 33-28 Portugalia în luna martie pentru a încheia pe locul 2 Rugby Europe Championship.

A fost doar a doua oară când Spania s-a calificat la CM, dar organismul de conducere al acestui sport, World Rugby, a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de România, care a ratat calificarea directă după ce a terminat grupa pe locul 3.

Potrivit unei surse apropiate de Federaţia spaniolă, ancheta a constatat că Gavin Van den Berg, care este de origine sud-africană, a falsificat data intrării sale în Spania pentru a îndeplini cerinţele de eligibilitate.

Reuters a contactat clubul lui Van den Berg, Alcobendas Rugby, pentru a obţine comentarii din partea jucătorului.

Spania a fost amendată cu 25.000 de lire sterline (31.080 de dolari), a indicat World Rugby, şi penalizată cu cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a jucat Van den Berg, astfel încât a ratat calificarea.

"Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) continuă procedura disciplinară extraordinară iniţiată la momentul respectiv şi va convoca în scurt timp o conferinţă de presă pentru a oferi toate explicaţiile necesare", a indicat FER într-un comunicat.

Poziţia a treia, pe care terminase iniţial România, asigură intrarea în recalificări, programate pentru luna noiembrie.

Pe primul loc în Rugby Europa Championship a terminat Georgia.

România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2019 din cauza folosirii unui jucător neeligibil.

foto Rugby Romania/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus