Sâmbătă,
08.10.2022
Ceata
Acum
7°C

MS: Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă are nevoie de transplant hepatic

MS: Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă are nevoie de transplant hepatic

Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a fost transferată vineri la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic, a informat Ministerul Sănătăţii.

Citește și Primul caz de hepatită acută severă apărut la un copil în România. Starea fetiţei de 5 ani este stabilă

"Fetiţa este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi. În timpul transportului cu ambulanţa a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Între timp a fost stabilită şi cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică. În acest moment este internată în Secţia de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni", precizează MS, citat de Agerpres.

Citește și Primele două suspiciuni de Hepatită de cauză necunoscută au fost raportate în Sibiu

Conform sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus