Joi,
23.03.2023
Cer Senin
Acum
2°C

Primele două suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate în Sibiu

Primele două suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate în Sibiu

Două suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate la Sibiu, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Este vorba despre o fată și un băiat de 10, respectiv 16 ani. Băiatul se află internat în Spitalul de Pediatrie Sibiu, starea lui fiind stabilă și evoluția lent favorabilă. Reprezentanții spitalului spun că probele biologice care indică tipul de hepatită analizate până acum nu au indicat o formă de hepatită cunoscută, dar mai sunt probe în lucru care ar putea indica despre ce tip de hepatită este vorba.  

Primele două cazuri de suspiciune de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate la Sibiu. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 10 ani din Șura Mare, care, în acest moment este externată din spital și de un băiat de 16 ani din Buzd care se află internat în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după ce a fost transferat din Spitalul de la Mediaș.  

„Au fost raportate două cazuri de hepatită de cauză necunoscută, la copii. Primul a fost raportat data de 19 aprilie la un băiat de 16 ani, internat la Pediatrie și al doilea în 26 aprilie, la o fetiță de 10 ani, în prezent externată”, spune Simona Berariu, purtător de cuvânt DSP.

Medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, spune că mai sunt probe biologice în lucru ceea ce aduce diagnosticul la stadiul de suspiciune.  

„Nu a fost nici diagnosticat și nici confirmat tipul de hepatită. A fost raportată la DSP o suspiciune, dat fiind că până la acest moment nu a fost identificată cauza. Mai sunt probe biologice aflate în lucru și ale căror rezultate trebuie să ne parvină. La acest moment, deci, vorbim doar de suspiciune”, spune medicul.

Aceasta explică faptul că diagnosticul de hepatită de cauză necunoscută poate fi dat cu certitudine doar după ce au fost eliminate toate cauzele. Sunt liste întregi de cauze care trebuie căutate, până să se ajungă la acest diagnostic, iar în cazul celor doi copii se mai așteaptă rezultate la o serie de probe biologice.

Fata a fost externată pentru că evoluția ei a fost bună. Băiatul mai rămâne internat, starea lui fiind stabilă, iar evoluția lent favorabilă.

Mai multe țări au raportat în ultima lună cazuri de hepatită acută în care cauza nu a fost identificată. Până în prezent cazurile apărute au fost semnalate la copii cu vârste între o lună și 16 ani.   

Potrivit datelor oficiale existente până în 17 aprilie, cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Regatul Unit al Marii Britanii (113), Spania (13), Israel (12) și SUA (9), însă există cazuri raportate inclusiv în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, Belgia și România. Potrivit statisticilor furnizate de OMS, jumătăte dintre copiii depistați cu noua formă de hepatită s-au vindecat, cel puțin un copil si-a pierdut viața, iar alți 17 au avut nevoie de transplant de ficat.

Primul caz apărut în România a fost la o fetiță de 5 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 10 luni

Mafia MAI ucide fara scrupule....''Români, apăraţi-vă singuri! Suntem singura ţară din Europa unde poliţia aleargă după hoţi nu ca să-i prindă, ci ca să împartă prada cu ei” Iohannis, Vela, Berechet, Stan Gheorghe, Licu, Scutea, etc, au fost promovati dupaspalarea crimei organizate institutionale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus