Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Camera Deputaţilor: Bogdan Licu - ales judecător la Curtea Constituţională

Camera Deputaţilor: Bogdan Licu - ales judecător la Curtea Constituţională

Camera Deputaţilor l-a ales, marţi, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Licu, propus de PSD pentru această funcţie, a obţinut 208 voturi "pentru" şi 93 "împotrivă", scrie Agerpres.

Votul a fost secret cu buletine.

El va ocupa funcţia de judecător al CCR pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră în luna iunie.

Cristian Danileţ, propus de USR, a obţinut 59 voturi "pentru" şi 242 "contra", în timp ce candidatul propus de AUR, Ioan Sabău-Pop, a întrunit 34 voturi "pentru" şi 267 "contra".

Potrivit Legii, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Curtea Constituţională este compusă din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, 3 sunt numiţi de Camera Deputaţilor, 3 de Senat şi 3 de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

Preşedintele Curţii Constituţionale este ales prin vot secret pentru o perioadă de 3 ani, în termen de 5 zile de la înnoirea Curţii. Mandatul preşedintelui poate fi reînnoit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Trotineta

Acum 3 luni

O tută care mișună prin subsolurile paginii voastre de Facebook își smulge părul din cap că Parlamentul I-a refuzat măscăriciului Dănileț cel suspendat din magistratură accesul la Curtea Constituțională. Doamne ferește ce public aveți!

Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Era belea mare pe talharii rosii si acolitii lor din CCR, dl Danilet a studiat caratele iar dl Licu plagiatul.
Raspunde

Corbul

Acum 3 luni

Într-o țară normală se ieșea în stradă pentru așa ceva. La cât mai mulți expați!
Raspunde

Sibian rezistent

Acum 3 luni

Din fericire, este sfarsitul scurtei ere a rezistentilor, protestatari de serviciu, care se tineau de mana in fata la PSD ca mutulicii toata ziua. Romania nu e a voastra, leprelor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus