Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Modificări în giratoriul de la intersecția străzilor Calea Poplăcii, cu Avrigului și Cristianului

Modificări în giratoriul de la intersecția străzilor Calea Poplăcii, cu Avrigului și Cristianului

Marcajele rutiere din sensul giratoriu situat la intersecția străzilor Calea Poplăcii, Cristianului și Avrig au fost refăcute, pentru a ajuta la fluidizarea traficului rutier. Modificările au fost făcute de Primăria Municipiului Sibiu, la propunerea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier.

Dinspre Calea Poplăcii a fost aplicat un marcaj continuu, care le permite șoferilor să continue deplasarea pe strada Avrig pe banda întâi. Dinspre strada Cristianului au fost create două benzi, banda întâi fiind dedicată celor care circulă înainte, spre Calea Poplăcii, iar banda a doua fiind dedicată celor care virează stânga, spre strada Avrig. De asemenea, pe strada Avrig, s-a renunțat la spațiul interzis circulației (spațiul hașurat) care separa cele două sensuri de circulație, fiind astfel creată o a doua bandă de circulație care vine în sprijinul celor care circulă spre Bulevardul Victoriei.

În sensul giratoriu situat la intersecția Bulevardului Victoriei cu strada Avrig au fost realizate marcaje care evidențiază cele două benzi nou create, pe banda întâi fiind aplicat marcajul obligatoriu înainte, în timp ce pe banda a doua a fost aplicat marcajul obligatoriu la stânga, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Măsuri de refacere a marcajului în sprijinul șoferilor au fost luate și în sensul giratoriu amplasat la intersecția străzilor Ocnei cu Teclu. În acest caz, în conformitate cu semnificația marcajului continuu dintre benzile de deplasare, conducătorii auto care se deplasează dinspre strada Ocnei spre strada Teclu vor pătrunde în sensul giratoriu pe banda întâi, iar cei care se deplasează dinspre strada Târgu Fânului spre strada Teclu vor pătrunde în sensul giratoriu pe banda a doua.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Mircea

Acum 7 luni

Buna idee dar nu se va respecta decat in mica masura. Ca si in cazul noilor marcaje din giratoriul de la Ramada cu intrarea spre Tribunei/Saguna. Linia continua e ca si inxistenta acolo.
Raspunde

Johhny

Acum 7 luni

Acum ca s-a desenat explicit -> amenzi taticu' la greu. Sa vezi cum se respecta dupa aia ;)

Raspunde

Dan

Acum 7 luni

bravo. dar banda ce merge de pe Cristianului spre Valea Aurie e cam scurta. mergea mutata bordura mai in dreapta, oricum e spatiu mort acolo
Raspunde

Silviu

Acum 7 luni

Bravo, este foarte bine asa! Dar, foarte important, trebuiesc mentinute permanent marcajele de pe asfalt. Daca se sterg sau sunt acoperite de zapada, apar problemele pentru cei care nu circula frecvent in zona.
Raspunde

Intrebare pentru politie

Acum 7 luni

Daca vin dinspre V Aurie si fac dreapta spre parc, avand linia continua in stanga mea (care teoretic ma protejeaza de cei ce vin dinspre Cristianului spre parc) ar trebui sa fac dreapta fara sa cedez trecerea (teoretic nimeni nu trece peste linia continua). Daca sunt lovit totusi de cineva din stanga (care trece linia continua) e sigur ca el plateste ?
Raspunde

Gheorghe

Acum 7 luni

Nu era un exemplu bun in https://en.wikipedia.org/wiki/Roundabout#/media/File:Turborotonde.svg
Raspunde

Sibianul vesel

Acum 7 luni

Le-a trebuit ceva timp autoritatilor sa realizeze ca asa se pote fluidiza traficul. Mai sunt si alte intersectii de ajustat... asteptam cu interes.
Raspunde

Radu

Acum 7 luni

Cam înghesuite și nu îmi dau seama unde dispar bicicliștii. Știe cineva să spună cine are prioritate, bicicleta sau mașina, acolo unde se termină banda de biciclete.
Raspunde

Un biciclist

Acum 7 luni

acolo unde nu exista piste speciale de biciclete , biciclistul este un participant normal la trafic cu drepturile din codul rutier (are interzis doar pe autostrazi). Dar dupa cum se vede in poza, un biciclist incepator care vine din Valea Aurie catre strand, daca vine pe pista, la un moment dat pista se termina si in stanga e linie continua..... Asadar trebuie sa iasa de pe pista mai devreme sa intre in trafic sa se incadreze pe banda din stanga, moment la care e probabil sa fie luat la suturi (claxoane) de soferii care sunt mereu mai grabiti
Raspunde

Se mai poate marca

Acum 7 luni

Pentru a evita problemele in giratoriu, mai este necesar un marcaj discontinuu care sa delimiteze clar traseul celor care circula de pe str. Cristianului si vireaza pe str. Argesului.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 7 luni

Incompetenta instructorilor auto si a politistilor de la rutiera( si nu numai!) si-a gasit solutia: probabil singurul sens giratoriu din Europa cu linie continua intre benzi !
Raspunde

BON

Acum 7 luni

Pe colţul str. Cristian cu str. Sălişte se putea renunţa la acea mică zonă verde pentru a degaja banda 1 câţiva metri mai repede. Iar ieşirea de pe str. Jina spre Calea Poplăcii sau str Avrig e cam naşpa, cam greu se va ieşi de acolo spre acele sensuri.
Raspunde

DT

Acum 7 luni

Separarea benzilor pe direcția Cristian - Cale Poplăcii, înainte de giratoriu, nu este corectă.
Raspunde

Cateva observatii

Acum 7 luni

S-au gandiu cei care au facut marcajele si la mutarea statiei de autobuz mai in amonte, deoarece datorita noilor reglementari, la plecarea autobuzelor din statie pe directia inainte, acestea sunt nevoite sa incalce linia continua? Si urmareste cineva de la politie incadrarea masinilor in sensul giratoriu, deoarece mai mult de jumatate din masinile care vin de pe str. Cristian spre Argesului trec peste linia continua care separa benzile!
Raspunde

Un sibian

Acum 7 luni

asta stire!!!

Raspunde

K.Sameul

Acum 7 luni

În sfârșit se gândește la direcția tehnica din Sibiu. S-au mai făcut modificări la sensul giratoriu de pe Ocnei cu Teclu. Mai trebui pe Ștefan cel Mare cu Henri Coandă, din câte știu acum. Sunt multe fluidizare care se pot face din reconfigurări.
Raspunde

Justin

Acum 7 luni

Nu e rau ,numai ca cei care fac dreapta de pe poplacii vazand linia continua se vor duce racheta crezand ca au prioritate chiar daca e indicator cu cedeaza .
Raspunde

Nemer Nick

Acum 7 luni

În acest oraș în care nu se semnalizează la trecerea de pe o banda pe alta, la ieșirea din giratoriu și atunci când se oprește pe dreapta, umblam cu "fineturi" din astea care o să-i încurce pe unii asa de tare. Iar politia circulație este în continuare ABSENTĂ NEMOTIVAT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus