Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Comună din Vâlcea, executată silit de o formație de lăutari, vinde autobuzele școlare. Formația a cântat la zilele comunei, în urmă cu 9 ani, iar acum cer, cu tot cu penalizări jumătate de milion de lei

Comună din Vâlcea, executată silit de o formație de lăutari, vinde autobuzele școlare. Formația a cântat la zilele comunei, în urmă cu 9 ani, iar acum cer, cu tot cu penalizări jumătate de milion de lei

Comuna Sutești din județul Vâlcea este executată silit și nevoită să vândă cele două autobuze școlare, pentru a plăti un concert de manele organizat la zilele comunității, în urmă cu 9 ani, anunță Agerpres.

Lăutarilor nu le-a fost plătit atunci onorariul, iar datoria inițială de 25.000 de lei a ajuns în prezent la 520.000 de lei, deoarece au fost prevăzute penalități foarte mari în contractul încheiat cu acești artiști de către conducerea comunei de la acel moment.

Primarul spune că nu are soluții pentru a le asigura elevilor din localitate transportul după ce microbuzele vor fi vândute, peste 100 de copii fiind în situația de a merge pe jos la școală.

“Avem 140 de copii la școala gimnazială din localitate și probabil că mulți vor alege să meargă la școli din localitățile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situație și vă dați seama că sunt foarte revoltați, însă nu avem alte posibilități să achităm datoria“, a declarat primarul din Sutești, citat de Agerpres.

“Din păcate, aceasta este realitatea. Este o datorie care în momentul de față este de 5,2 miliarde de lei vechi către niște lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduși pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administrația de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilitățile bugetului local. Procesul s-a terminat definitiv în 2019 și s-au mai făcut de atunci anumite plăți către această trupa, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înțelegere și să plătim eșalonat, dar au spus că vor toți banii deodată astfel că executorul a scos la licitație bunuri ale primăriei – utilaje și mașini, între care și cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate“, a mai declarat primarul din Sutești.

Comună Sutești este o localitate cu o populație de circa 2.000 de locuitori și un buget anual ce nu depășește 2,5 milioane de lei, situată într-o zonă viticolă din apropierea orașului Drăgășani.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Platesc fraierii. Lautarii, primarii, judecatorii si procuroriinu mai trebuie sa munceasca toata viata lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus