Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Cristian Vaida este elevul sibian care a obținut locul I la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, cu nota 10

Cristian Vaida este elevul sibian care a obținut locul I la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, cu nota 10

Cristian Vaida este elevul care a obținut nota 10 la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă care a avut loc în perioada 27 aprilie – 1 mai, la Sibiu. Nota maximă obținută a făcut ca băiatul să fie singurul sibian care s-a clasat pe locul I la această olimpiadă. Cristian spune că a fost o experiență extraordinară, iar rezultatul îl face să se simtă împlinit.

Citește și: „Cine sunt cei opt elevi din Sibiu care merg la Olimpiada Națională de Religie. „Lumea are impresia că noi suntem un fel de oameni spălați pe creier”

În perioada 27 aprilie – 1 mai, la Sibiu a avut loc Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă la care au participat 165 de elevi de liceu din țară. Cristian Vaida, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu s-a clasat pe locul I, obținând nota maximă. Cristian s-a calificat la această olimpiadă cu aceeași notă.

„Olimpiada a fost o experiență în sine. Am legat multe prietenii și pot spune că ne-am înfrățit toți participanții care am fost, 165 la număr. Este o experiență de neuitat din prisma faptului că, o dată, tânărul în sine s-a afirmat ca o persoană într-o continuă căutare și într-o continuă descoperire și că, până la urmă, am înțeles materia asta, religie ca fiind un mod de a fi. Asta este și religia în sine: arta frumosului. Religia este cea care a dat contur istoriei Europei, cel puțin și nu poate fi negată. Este verbul a fi, care este o trăire. Ea arată tânărului cum să trăiască, pentru că el se întreabă cum să fiu, ce să ajung, cum să ajung și tocmai religia arată trăirea frumosului și în ea se poate regăsi tânărul. Religia nu este și nu poate fi demodată. Ea a arătat că o lume se poate dezvolta frumos doar trăind în frumos. Asta am regăsit la olimpiadă. Faptul că ne putem afla pe noi înșine. Ne putem reconfigura traseul nostru spre viitor și ne putem reconfigura orientarea în ceea ce privește viața noastră”, spune Cristian.

În afară de  religie băiatul este iubitor de limba și literatura română, fiind atras de poezie. Îi place să se plimbe cu prietenii, este pasionat de fotbal pe care îl și joacă, se uită la filme și face lucruri pe care le fac, în general tinerii din ziua de astăzi. Spune că atunci când și-a ales liceul a făcut-o cu gândul de a urma medicina, gând pe care îl are și astăzi, cu toate că este de acord cu faptul că viitorul este imprevizibil. În ceea ce privește nota obținută la olimpiadă, aceasta îl face să se simtă împlinit.

„Mă simt mult mai mult eu și mă simt împlinit că am putut reprezenta cu brio liceul meu și orașul acesta și că am putut să arăt că se poate și că tânărul nu este o ființă limitată, că poate descoperi ceea ce este dincolo de realitate”, mai spune Cristian.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

KuKu

Acum 2 ani

Felicitari!!!
Raspunde

Corbul

Acum 2 ani

Ce elucubrații. Romanța relatărilor istorice nu poate fi negată, iar efectele bisericii dacă privim ciuntit trecutul au fost relativ pozitive. Or nu trebuie uitat de cruciade, inchiziție, de controlul populației, optica depășită privind egalitatea dintre femeie și bărbat, de practicile reprezentanților bisericii, de Marele Alb. Unde e arta frumosului în acest ansamblu? Credința nu echivalează cu religia.
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

Bravo!
Raspunde

TIKI

Acum 2 ani

Multe multe felicitari!
Raspunde

Sparrow

Acum 2 ani

Un sfânt! Imbrācat in golan, dar hey, aici stā întreaga putere a credintei!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus