Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Muzeul Astra invită sibienii să participe la Ziua Costumului Tradițional din România. Intrare gratuită pentru cei care se îmbracă în costum popular

Muzeul Astra invită sibienii să participe la Ziua Costumului Tradițional din România. Intrare gratuită pentru cei care se îmbracă în costum popular

Sibienii sunt invitați duminică, 8 mai, să participe la mai multe activități organizate de Muzeul Astra de Ziua Costumului Tradițional din România, ediția a V-a.

La Gospodăria pastorală din Poiana Sibiului, monument expus în Muzeul în aer liber, va avea loc o prelegere despre evoluția costumului tradițional spre costum national. Gazdă va fi muzeograful Elena Găvan, care va prezenta publicului trei costume cu tipologie diferită, dar toate încadrate între sfârșitul secolului al XIX – lea și anii`30 ai secolului al XX- lea. Costumele respective sunt specifice Văii Hârtibaciului și Mărginimii Sibiului, iar dialogul + prezentarea vor începe de la ora 11.

„Tot la ora 11, cinci grupuri de șezători din Avrig, Maramureș, București, Dobrogea și Basarabia-Chișinău se vor strânge la Biserica din Bezded, unde vor încânta audiența cu pricesne. Va fi, practic, Reunirea Șezătorilor din România”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

Programul Reunirii Șezătorilor din România în Ziua Costumului la Muzeul ASTRA va fi următorul: 

- ora 11 - Biserica din Bezded – cântare de pricesne

- după slujbă, deplasare la gospodăria din Călinești-Berbești (grupul din Maramureș este din Călinești)

- prezentarea zonei morilor de vânt și a gospodăriilor din Dobrogea, alături de membrele din Șezătoarea Dobrogea

De asemenea, de Ziua Costumului Tradițional din România, intrarea este gratuită în Muzeul ASTRA pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus