Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Rusia anunţă încetarea focului la combinatul Azovstal din Mariupol pentru evacuarea civililor

Rusia anunţă încetarea focului la combinatul Azovstal din Mariupol pentru evacuarea civililor

Rusia a anunţat miercuri seară că forţele sale vor înceta focul timp de trei zile cu începere de joi asupra combinatului Azovstal din portul ucrainean Mariupol şi vor deschide un coridor umanitar pentru evacuarea civililor, notează AFP.

"Forţele armate ruse vor deschide un coridor umanitar între orele 08.00 şi 18:00, ora Moscovei (05.00-15.00 GMT), în zilele de 5, 6 şi 7 mai de la combinatul metalurgic Azovstal pentru a evacua civili", a declarat Ministerul Apărării, citat de Agerpres

"În această perioadă, forţele armate ruse şi unităţile Republicii Populare Doneţk (proclamată unilateral de separatiştii pro-ruşi) vor înceta unilateral focul şi ostilităţile", a continuat ministerul într-un comunicat.

Civililor care s-au refugiat în fabrică li se va permite să ajungă în Rusia sau în teritoriile aflate sub controlul Kievului, potrivit acestui text.

În cursul zilei, primarul oraşului-port Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că "lupte violente" sunt în curs de desfăşurare, deşi Moscova a asigurat că nu va lua cu asalt această uriaş combinat în care s-au retras atât luptători ucraineni, cât şi civili.

La rândul său, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a cerut secretarului general al ONU, Antonio Guterres, să ajute la "salvarea" răniţilor care se află la combinatul siderurgic Azovstal.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Babylon

Acum 1 săptămână

In ce razboi au facut criminalii de razboi americani, asa ceva ? ... au omorat milioane de oameni iar acum alimenteaza unr azboi, care poate deveni nuclear foarte usor, langa noi iar noi... ne facem ca ploua si ii mai si primim cu bratele deschise, pe criminalii planetei. le facem baza militara in centrul orasului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus