Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

USR-iștii care vor să reactiveze partidul vin la Sibiu: ”suntem într-o stare încremenită”

USR-iștii care vor să reactiveze partidul vin la Sibiu: ”suntem într-o stare încremenită”

Aproximativ 300 de membri USR din toată țara, în special aleși locali și parlamentari, au venit de vineri la Sibiu pentru un ”team-building” de trei zile. Nemulțumiți de situația în care a ajuns partidul, cei din echipa denumită ”Curaj” speră să ”restarteze” USR.

”Curaj pentru România” este numele grupului format în interiorul USR și care îi are drept principale figuri pe europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță, primarul Brașovului, Allen Coliban, senatorul Irineu Darău (fost candidat la șefia partidului) și deputații Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță.

”Considerăm că suntem într-o stare de încremenire la acest moment. Partidul este sub nivelul ambițiilor cetățenilor: ei vor un USR puternic, capabil să intre la guvernare. Cu cele 11 procente pe care le avem acum în sondaje, intrarea la guvernare, nu va fi prea devreme. Vrem să revenim la același spirit din vremea campaniei #fărăpenaliînfuncțiipublice, un USR dinamic, cu forță”, a declarat Nicu Ștefănuță, caracterizând reuniunea de la Sibiu drept un ”team-building”.

Unul la care, însă, nu participă și Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, ori deputatul sibian Dan Barna, fostul copreședinte. Ambii sunt subiect al ”Manifestului pentru curaj în USR PLUS”, după cum a fost botezat documentul care urmează să fie dezbătut la Sibiu de către aripa reformistă. ”Lipsa de curaj în poziționarea partidului a fost o constantă în epocile Barna, Cioloș și, astăzi, Drulă. Continuăm să îi respectăm pentru tot ce au făcut bun, dar am dat dovadă de lipsă de fermitate în relația cu partenerii de guvernare, ba uneori chiar am avut o relație de servitute în raport cu PNL și UDMR. Avem aceleași persoane la butoanele partidului de 5 ani, suntem partidul parlamentar cel mai încremenit în proiect, cu excepția UDMR. E dovada clară că la nivel de conducere am devenit complet nepăsători la semnalele date de societate prin vot sau prin opțiunile exprimate în sondajele de opinie. Declarația președintelui interimar Drulă conform căreia căderea în sondaje e un mit arată totala neadecvare la realitatea precară, internă și externă, în care se află USR PLUS. Deja de 3 ani suntem într-un declin continuu”, scrie în respectivul manifest.

”Să dinamizăm oamenii”

Poate veni și Cătălin Drulă la Sibiu, a arătat Nicu Ștefănuță. Potrivit căruia, evenimentul din acest sfârșit de săptămână este dedicat membrilor, nu conducerii de partid. ”Mesajul nu este pentru conducere, ci pentru membri. Așteaptă un nou entuziasm, vrem să știm cum clădim din nou acel partid la 23%, procentul obținut atunci când am fost eu ales europarlamentar. Alegerile ne bat la ușă, românii vor mai multă vână, mai multă activitate. E foarte important să dinamizăm oamenii, să ne întâlnim cu toții după doi ani de pandemie”, a mai arătat Nicu Ștefănuță.

În toamna acestui an este programat un congres în cadrul USR pentru alegerea unei noi conduceri. Nicu Ștefănuță a arătat că, deocamdată, nu este interesat de un demers în aceast direcție.

Consultă aici ”Manifestul pentru curaj în USR PLUS”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Tânăr votant rezistent

Acum 1 an

Teambuilding? Aoleu, săraca faianță din toaletele clădirii, se va face un strat de nu-l mai dai jos nici cu dalta!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

USR a murit inainte de a se naste.
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Sunteti la lada de gunoi a istoriei. Ati demonstrat de ce sunteti in stare. Ati dezamagit un procent foarte mare dintre votanti si acel 11% este o aberatie. Daca va calificati pentru parlament spuneti mersi. Vai de voi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 an

Pentru ca v-ati dovedit dictatoriali in timpul pandemiei, de aia ati scazut la 11%. Erati fundamentalisti ai restrictiilor, ai vaccinarii fortate, fara sa vedeti nuantele problemelor, fara empatie pentru fricile tuturor care v-au votat, ca sa nu mai zic de ceilalti, care nu au fost convinsi de voi niciodata. De aia multi care au votat cu voi s-au dus direct la AUR. Ca psd a crescut mai mult pe spatele celor care au fost dezamagiti de pnl. "Noroc" cu razboiul, ca acum lumea e mai circumspecta fata de AUR. Dar probabil se duce catre psd, cat timp psd e condus de o aripa impaciutoare, gen ciolacu sau rafila. Daca scot iar la suprafata isterici-narcisisti-taraneti, ca inainte de 2019, aveti si voi o sansa.
Raspunde

O mandolina

Acum 1 an

3% in 2024
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

Sunteți cea mai mare dezamagire politica a acestor vremuri. Nici acum nu realizați ca v-ati ratat…?!?
Raspunde

No Name

Acum 1 an

Am votat cu ei crezand ca vor aduce ceva nou in politica! Din pacate ultra progresismul de care au dat dovada mi-a creat o mare s...ba dezamagire! Asa e cu toata stanga, s-a indepartat de oameni si mai mult! Iar despre politicieni in general: se cred zei, iau decizii pe vietile oamenilor ca si cum ar fi lucruri, daca cineva nu e cu ei se comporta ca si cum ar fi din alta secta, nu mai percep realitatea din strada, trotuar, parcari, piete, transport, nimic! Inca ramane valabila vorba "ciocul mic" pentru cine "e la putere"!
Raspunde

L

Acum 1 an

USRPLUS - bun /rau, este singura alternativa a Romaniei dupa obstescul sfarsit al Monarhiei.....altfel votati comunistii (PSD), in continuare celor 32 de ani si o sa va mearga de rahat la fel ca in ultimii 80 de ani.
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

23 la suta la europarlamentare.......Pe o foarte mare emotie anti Dragnea din acel moment....Sa nu crezi ca rezultatul are vreo legatura cu numele tau.....acum cred ca este 2,3.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus