Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Carmen Iohannis: ”Noi i-am iubit întotdeauna pe americani şi suntem bucuroşi că ne asiguraţi securitatea”

Carmen Iohannis: ”Noi i-am iubit întotdeauna pe americani şi suntem bucuroşi că ne asiguraţi securitatea”

Invitată de Prima Doamnă a SUA să spună câteva cuvinte la întâlnirea cu mamele și elevii refugiați din Ucraina, Carmen Iohannis i-a mulțumit lui Jill Biden pentru inițiativa respectivei întâlniri și a arătat aprecierea pe care o are pentru sprijinul american.

În cadrul vizitei organizată la Școala gimnazială ”Uruguay” din București, mamele din Ucraina le-au explicat celor două soții de președinți greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România, dar şi despre ajutorul primit din partea poporului român.

Discuţiile s-au axat în principal pe nevoia copiilor din ţara vecină României de a învăţa în limba ucraineană, relatează Agerpres.

Una dintre profesoare a explicat că la Şcoala Gimnazială "Uruguay" a fost amenajat un spaţiu educaţional pentru copii ucraineni, în cadrul unui proiect mai amplu, destinat să ofere şi sprijin financiar, cazare şi îngrijiri medicale mamelor.

"Proiectul meu a venit din cauza fricii. Mă gândeam doar cum să îmi salvez copilul. Mulţumim poporului român pentru că a fost alături de noi, ne-au ajutat atât de mult. Au făcut atât de mult voluntariat, că nici România nu se aştepta că pot fi atât de primitori. Am văzut aceşti copii care sunt într-un spaţiu sigur. Am venit aici pe 1 martie şi nimeni nu auzise de acest proiect educaţional. Oamenii aveau alte griji. M-am dus la Ambasada Ucrainei şi nu au avut timp pentru mine. M-am dus la Gara de Nord şi am început să strig: 'Eu sunt o profesoară şi pot să mă ocup de educaţia copiilor'. Era o maşină care aştepta un tren şi lumea mi-a spus: 'Nu mai speriaţi oamenii!'. Cineva mi-a spus că primarul organizează un spaţiu pentru copii, dotat cu ce trebuie. Voluntarii mi-au dat numărul ministrului Educaţiei şi l-am sunat: 'Ne puteţi ajuta cu nişte clase pentru copii?'. Apoi ni s-a spus că ne pot da nişte clase pentru copii. Vreau să mulţumesc poporului român pentru ce a făcut pentru noi", a povestit o altă profesoară ucraineană.

O altă femeie din Ucraina a declarat că a fost şocată în mod pozitiv de comportamentul şi primirea de care ea şi copiii săi au avut parte în România.

"Cred că voi sunteţi cele uimitoare. Nu-i aşa? V-am spus acest lucru la prânz, cât de uimitoare sunteţi! (...) Este uimitor cum aţi venit cu ideea acestei şcoli, structurată special pentru copiii ucraineni. Avem aceste mame incredibile aici, aşa că vă mulţumesc foarte mult. Vreau să-i mulţumesc Primei Doamne a României pentru că a primit toţi aceşti oameni. Oamenii dumneavoastră sunt atât de minunaţi. Nu ştiu dacă vreţi să spuneţi câteva cuvinte despre poporul dumneavoastră, pentru că voi sunteţi eroi. Vă mulţumesc foarte mult", li s-a adresat Jill Biden mamelor din Ucraina, după care a rugat-o pe Carmen Iohannis să spună câteva cuvinte.

"Doctor Biden, suntem foarte recunoscători că aţi iniţiat această activitate, acest eveniment de astăzi. Sunt foarte recunoscătoare că v-aţi făcut timp şi aţi făcut efortul să ne vizitaţi. Noi i-am iubit întotdeauna pe americani şi suntem bucuroşi că ne asiguraţi securitatea. Trăim în momente şi într-o situaţie foarte tensionată, de aceea este foarte important să fim uniţi. Vă mulţumesc foarte mult pentru această oportunitate, pentru că aţi venit alături de noi, ne-aţi adus speranţă şi avem sentimentul că ne putem baza pe dumneavoastră. Este foarte important pentru noi toţi, atât pentru prietenii ucraineni, cât şi pentru noi", a declarat Carmen Iohannis.

"Există speranţă. Este tot ce avem nevoie", a completat-o Jill Biden.

"Vreau să mulţumesc poporului meu, românilor, sunt foarte mândră să spun că am ştiut dintotdeauna că românii sunt ospitalieri, dar acum au arătat o primire atât de bună pentru aceşti oameni. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat: ONG-uri, voluntari, organizaţii şi trebuie să recunosc că şi autorităţile au făcut o treabă foarte bună. Într-o perioadă atât de scurtă au reuşit să facă ceva pentru copii, să-i implice în activităţi, să-i facă să uite de problemele şi durerile lor. Transmitem poporului ucrainean că se poate baza pe noi. Vă iubim, sunteţi prietenii noştri. Suntem aici să vă alinăm durerea şi vrem cu adevărat să facem tot ce putem pentru a vă ţine în siguranţă", a mai spus Carmen Iohannis, citată de Agerpres.

Sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Munteanu

Acum 1 lună

Da, i-am iubit pe americani si i-am aseptat aproape 50 de ani si cand au venit, au venit doar cu pretentii...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Mai degraba iubesc plajele americanilor si casele romanilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Iubiti SUA distrugand Romania. Din acest motiv Iohannis a inscaunat crima organizata si "talharii rosii" in varful statului.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aham...

Acum 1 lună

We don't give a cr@p on your belowed muricans!
Raspunde

Sparrow

Acum 1 lună

Belowed ? Oh, they are below many things for sure...but still....
Raspunde

Pai bine mai, @Munteanu.

Acum 1 lună

Ai votat 20 de ani cu comunistii lui Ceausescu, apoi 30 de ani cu FSN si PSD, iar acum te miri ca de 50 de ani americanii sunt cam "pretentiosi" sau, mai bine zis reticenti?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Mai?

Acum 1 lună

N-am drept de vot de 50 de ani, asa ca abtine-te! Si n-am votat nici cu FSN, nici cu PSD. Americanii pe unde se duc, se duc doar daca le pica oarece, mai ales petrol... Asa ca las-o moarta, cu sloganurile tale! Nu stii tu cine cu cine a votat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus