Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Sesizați despre un șofer care a parcat în parc, polițiștii locali din Sibiu au ales să mintă

Sesizați despre un șofer care a parcat în parc, polițiștii locali din Sibiu au ales să mintă

După ce a sesizat că un șofer arogant a parcat în parcul din Ștrand, într-o zonă interzisă mașinilor, o sibiancă a fost anunțată de polițiștii locali că, până la sosirea lor, mașina a fost mutată. Chiar dacă femeia era de față și a văzut ”negocierile” purtate cu șoferul plin de tupeu.

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiază, în parcul din cartierul Ștrand. În zona pietonală din fața bisericii ridicată în respectivul parc a ajuns un Mercedes înmatriculat în județul Constanța. Șoferul acestuia a parcat ostentativ în zona pietonală, după care a plecat să joace baschet cu fiul său, relatează o sibiancă deranjată de locul de parcare ales. ”Pe străzile din jurul parcului erau suficiente locuri”, a remarcat aceasta.

Prin urmare a sesizat Poliția locală prin intermediul aplicației Sibiu City App, trimițând și fotografii cu mașina parcată. Un echipaj format din doi agenți a apărut lângă mașina parcată în parc, rapid făcându-și apariția și proprietarul mașinii, care a început să se certe cu reprezentanții administrației locale, situația fiind observată și de femeia care a redactat sesizarea.

Sesizare căreia, o oră mai târziu, polițiștii locali i-au răspuns că, de fapt, atunci când au ajuns ei nu mai era nicio mașină în parc. ”La verificarea efectuată de către echipajul de Poliție locală, s-a constatat că în zona indicată nu se mai aflau autoturisme staționate neregulamentar. Vă mulțumim pentru utilizarea aplicației Sibiu City App!”, au mai scris reprezentanții Poliției locale Sibiu, după care au închis sesizarea.

”Pac-pac”, să vedeți, mașina nu mai era când am ajuns noi, s-ar traduce modul în care au acționat polițiștii locali

Încredere?

Femeia mințită că mașina parcată neregulamentar a dispărut din parc înainte de venirea polițiștilor a revenit către Poliția locală prin intermediul Sibiu City App, pentru a-și exprima nemulțumirea. ”Am fost prezentă atunci când doi polițiști locali au ajuns în zonă și au văzut mașina parcată neregulamentar. Faptul că dânșii au decis să nu amendeze șoferul e decizia lor, dar asta nu înseamnă că mașina nu era parcată acolo așa cum am semnalat. Regret că am plecat fără să le fac o poză polițiștilor discutând cu șoferul, pe viitor nu voi mai avea încredere în faptul că angajații dumneavoastră își fac datoria și voi face poze. Dezamăgitoare întreaga experiență și faptul că prin acest comportament tolerați astfel de cetățeni care cred că pot parca oriunde și oricând”, le-a transmis sibianca printr-o nouă sesizare deschisă.

La care, polițiștii locali sibieni au recunoscut că au mințit și au închis și noua sesizare. ”După verificarea efectuată de către echipajul Poliției Locale și discuția cu conducătorul auto, autoturismul în cauză a fost mutat din parc. Vă mulțumim pentru utilizarea aplicației Sibiu City App”, este tot ce au răspuns la a doua sesizare.

De ce să se mai scuze că au mințit?

Modul în care au reacționat polițiștii locali i-a produs o mare dezamăgire sibiencei, care a decis să prezinte povestea cititorilor Turnul Sfatului. ”Faptul că mi-au spus inițial că sesizarea mea nu se confirmă mă face să am dubii mari cu privire la modul în care sunt tratate reclamațiile cetățenilor. Ce încredere să mai am să folosesc acest serviciu când e evident că ele se închid fără să fie rezolvate de fapt, ci doar să dea la număr, în niște statistici pe care le fac ulterior? De ce acest proprietar nu a fost amendat, când e evidentă sfidarea lui față de toți cei care eram în parc, față de lege, de reguli și față de bunul simț?”, transmite sibianca, a cărei identitate a cerut să nu fie făcută publică.

Dezamăgirea o determină să nu mai continue cu sesizările în atenția conducerii Poliției locale, acțiune care ar însemna timp pierdut. ”Sunt un cetățean implicat în comunitate, niciodată nu am rămas indiferentă față de ceea ce se întâmplă în jurul meu, dar sunt extrem de revoltată când văd că de fapt nu se va schimba niciodată nimic atât timp cât astfel de comportamente sunt tolerate și acoperite de către reprezentanți ai instituțiilor locale și «șmecherii» capătă și mai multă încredere și tupeu. Oare și pe mine mă iertau cei doi agenți?”.

 

Redăm mai jos textul integral prin sibianca a descris modul în care a acționat Poliția locală Sibiu la sesizarea făcută:

”În după-amiaza zilei de 7 mai mă aflam în parcul din Ștrand, cel de lângă biserica ortodoxă de pe Str. Maramureșului împreună cu familia mea și câțiva prieteni. Jucam ping-pong la una din mesele de acolo când am observat un autoturism Mercedes care parchează în parc, în zona de promenadă din fața bisericii. Acolo sunt bănci, e o mică fântână arteziană, sunt biciclete și trotinete care pot fi închiriate, oamenii își plimbă animăluțele, sunt copii pe biciclete, trotinete sau care pur și simplu aleargă. 

Din autoturism a coborât un “domn” care împreună cu un copil s-au dus la terenul de baschet din zonă și au început să se joace. Inițial am crezut că doar îl va lăsa pe cel mic și apoi va muta mașina, dat fiind faptul că pe străzile din jurul parcului erau suficiente locuri de parcare. 

Acest lucru nu s-a întâmplat, așa că am făcut o sesizare utilizând aplicația City App. Am primit rapid răspuns că o echipă a Poliției Locale se va deplasa acolo, în funcție de numărul echipajelor disponibile. Acest lucru s-a și întâmplat și un echipaj format din doi agenți au venit acolo. Proprietarul mașinii a văzut mașina Poliției Locale, a venit lângă mașină și între cei trei a început o discuție în contradictoriu, lucru evident chiar și de la distanța de câțiva zeci de metri de locul în care mă aflam. 

Am plecat din parc înainte ca aceștia să termine discuția și surpriza a fost că atunci când am ajuns acasă (locuiesc în cartierul Turnișor), incidentul de pe City App fusese închis, explicația fiind că atunci când cei doi agenți au ajuns în zonă aceștia nu au identificat niciun autoturism parcat neregulamentar. Nu am mai putut adăuga comentarii incidentului inițial, așa că am făcut un alt tichet de reclamație, la care mi s-a răspuns ulterior că de fapt, în urma discuției cu proprietarul mașinii, acesta a mutat mașina. 

Motivul pentru care vă scriu este nemulțumirea mea legată de lipsa de transparență a Poliției Locale. Pozele le-am făcut la 17:40 și incidentul a fost închis la 18:35, ceea ce înseamnă că cel puțin o oră acel autoturism a fost parcat acolo. Faptul că mi-au spus inițial că sesizarea mea nu se confirmă mă face să am dubii mari cu privire la modul în care sunt tratate reclamațiile cetățenilor. Ce încredere să mai am să folosesc acest serviciu când e evident că ele se închid fără să fie rezolvate de fapt, ci doar să dea la număr, în niște statistici pe care le fac ulterior? De ce acest proprietar nu a fost amendat, când e evidentă sfidarea lui față de toți cei care eram în parc, față de lege, de reguli și față de bunul simț? 

M-am gândit inițial să fac o sesizare către Poliția Locală, dar știu că nu va fi niciun rezultat. Probabil că voi primi o invitație prin poștă să mă prezint la sediul lor, să dau alte detalii și explicații și asta înseamnă timp pierdut pentru mine. Aș fi putut posta pe Facebook întreaga poveste, dar îmi e teamă că “domnul” proprietar m-ar putea identifica și ulterior hărțui.

Sunt un cetățean implicat în comunitate, niciodată nu am rămas indiferentă față de ceea ce se întâmplă în jurul meu, dar sunt extrem de revoltată când văd că de fapt nu se va schimba niciodată nimic atât timp cât astfel de comportamente sunt tolerate și acoperite de către reprezentanți ai instituțiilor locale și “șmecherii” capătă și mai multă încredere și tupeu. Oare și pe mine mă iertau cei doi agenți? Oare pot și eu parca oriunde și oricând? Nu, pentru că pe mine nu mă lasă bunul meu simț să mă comport așa”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Clau

Acum 4 luni

Ei ,,cocalari are voie,, că nu îi oprește politia. Asta e tara în care traim! Bravo doamnă ptr inițiativa și sesizări!
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Politia locala e garda primarului. Eu am vazut la Europa cand un sofer cu probleme oprit de un echipaj- politist circulatie, jandarm - a bagat mana direct in buzunarului politistului. A primit documentele si s-au imprastiat in directii opuse.
Raspunde

Kokos

Acum 4 luni

Daca individul avea vreun Logan sau vreun Golf 3 , era ridicat fara alte intrebari . Asa , daca are o masina de cocalar smecher, isi permite sa parcheze unde vrea muschii lui iar politaii locali (fosti gardieni publici) mai ca ii dadeau si o felicitare pentru modul cum a parcat!
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Mai degraba interlop din rețeaua mafiei statale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dama cu camelii

Acum 4 luni

Greșeala recunoscută este 100 % iertată.

Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Aplicatia Sibiu City a fost introdusa ca sa se mai bifeze o casuta din lista de "must do" pentru vrajeala cetatenilor. Fac pariu ca un mic procent din sesizarile cetatenilor au fost rezolvate. Se poate verifica pe teren. Luati lista cu sesizari si mergeti sa vedeti ve s-a rezolvat ( unde se mai poate, bineinteles). Numai eu am semnalat o gramada de gropi si giratorii deformate, etc. la care mi s-a raspuns ca se va solutiona si atat. Probabil in primarie eate un nucleu de cativa impatimiti ai gadgeturilor care insista cu promovarea acestora numai de dragul de+a copia alye modele....care poate functioneaza (ma rwfer la Cluj...raiul it-istilor si al hipsterilor) in loc sa rezolve probleme esentiale, gen: trafic, asfaltari, spatii verzi, etc.
Raspunde

Sandokan

Acum 4 luni

Cred ca exista si o parte plina a paharului, pe care tu nu o vezi. Si eu am facut cateva sesizari si , spre marea mea mirare, multe au fost rezolvate (nu atat de repede, dar totusi au fost). Atat timp cat oamenii se implica, media se implica, autoritatile locale vor fi nevoite sa faca ceva. Legat de "incidentul" asta, felicitari celei care a facut sesizarea (pt. simtul civic) si rusine politiei locale.
Raspunde

Opinie

Acum 4 luni

Felicitari femeii pentru simtul civic si implicare! Respect!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Larissa Băluță

Acum 4 luni

Cati detractori si paraciosi useristi in orasul asta! Numai sa tradati si sa dati in gat stiti! Unul nu ati munci ca proprietarul acestei masini, care va e superior cu ani lumina, sibieni tristi!
Raspunde

Robert

Acum 4 luni

Larissa dupa reactiile si tale esti pitipoanca intretinuta de manelistul in cauza. Ai tot atat educatie, bun simt si respect pentru lege ca si el si folosesti orice pretext pentru a scuza comportamentul de smecheras de Ferentari al respectivului. Esti plina de dispret si etichete pentru zecile de oameni care-ti spun sa te duci sa te culci pentru ca bati campii. Nu iti plac "sibienii tristi", "detractori paraciosi" si "tradatori" care "dau in gat". Nu te obliga nimeni sa stai in orasul asta plin de "useristi" care nu pot aprecia badarania si lipsa de educatie. A, am uitat, ai venit in Sibiu tocmai pentru ca nu e Constanta, Teleorman sau Vaslui ! Pai atunci in limbajul pe care il intelegi: ciocu mic si integreaza-te sau DU-TE DE UNDE AI VENIT !!!

Raspunde

Sandokan

Acum 4 luni

"Ce-are sula cu prefectura"? Principiul dupa care traiesti tu sa-nteleg ca este "ai bani, poti sa faci ce 'vrea' muschii tai", nu? Nu-i nevoie sa respecti (oamenii, regulile), cand ai un anumit statut social. Bunul simt, respectul nu exista genetic in cazul oamenilor "cu bani", nu? Din punctul meu de vedere, masina trebuia ridicata si omul (ca tot avea de unde) trebuia sa plateasca niste bani ca s-o primeasca inapoi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Larissa Băluță

Acum 4 luni

Cata invidie in acest oras! Acel om a gresit poate pentru ca nu a stiut sau a abut o urgenta medicala! Acel om plateste taxe si impozite pentru Sibiu cu mult mai mult decat toti frustratii cu Logan care invart saibe la banda in zona vest!
Raspunde

@Larissa

Acum 4 luni

In primul rand nu tine scuza asta penibila ca nu a stiut. Iar faza cu urgenta medicala pica la fel. Omul ala e doar un arogant care se crede superior prin prisma banilor. De fapt el e frustratul care considera ca daca opreste 15m mai departe pe un loc de parcare e un semn de inferioritate. Apoi, dupa tine, daca cineva plateste taxe si impozite mai mari atunci nu i se mai aplica legea la fel ca celor cu "Logan care invart saibe" nu ? Pai atunci sper sa intre unul din astia in casa peste tine si cand suni la politie sa-ti spuna sa ii dai tot ce iti cere ca lui nu i se aplica legea pentru ca contribuie la bugetul politiei mai mult ca tine !
Raspunde

Gigi kent

Acum 4 luni

@Larissssa draga, mai citeste odata articolul. Se pare ca doar urgente medicale, masini, taxe si impozite ai in cap! 4, stai jos!
Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Larissa e un troll....nu v-ati prins? E un cliseu in nik-urile pe care le foloseste. Incearca doar sa va inflameze
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

aplicatia Sibiu City este atat de buna cat sunt oamenii din spatele ei...din pacate cei "din spate" nu prea sunt!!!
Raspunde

Zsdf

Acum 4 luni

am facut si eu multe sesizari si la fel am primit raspunsul ca nu se confirma si i-am vazut pe politisti cum au venit, au discutat si au plecat mai departe ramanand problema... este modul tipic in care lucreaza Politia Locala ca sa aiba sesizari si sa aiba la statistica vezi doamne cat au muncit ei cand de fapt totul se face din calculator si pe teren problemele raman... Politia Locala fie trebuie desfintata si sa ramana doar politia fie restructurata complet si pusa la punct...
Raspunde

Altcineva

Acum 4 luni

Data viitoare hai să îi așteptăm și le facem poze și la polițiști în acțiune și mai apoi facem ca d-na, deschidem o altă sesizare cu comportamentul lor sfidător, le mai facem și publice fețele, să știe și prietenii și mamele lor ce odrasle de doi bani s-a ales de ei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

China

Acum 4 luni

Pe viitor femeia va prima.puncte in noul sistem.social, ca la chinezi, dai in gat pe altu iti merge bine tie
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Cum adica ,,dai in gat pe altul". Cel cu masina parcata este un nesimtit caruia nu-i pasa de nevoile celuilalt, doar de el. Mi se pare incredibil ca un om care ia atitudine este catalogat ca si cum el ar fi facut ceva gresit. D-nul sau d-na China te intreb daca tie sau unui membru al familiei tale vi s-ar fi intamplat ceva din cauza nesimtitilor, din ce in ce mai multi din pacate, care parcheaza pe unde le vine doar pentru ca le este lene sa mearga 10 m pe jos, tot asa ai gandi? Cand spun s-ar intampla ceva ma refer la faptul ca multi copii, batrani, parinti cu carucioare sunt nevoiti sa mearga pe soseaua, pentru ca pe trotuoar sunt parcate masinile acestor buni cetateni, care nu dau in gat. Nu ma intereseaza scuza ca nu au locuri de parcare, nu e problema mea. Eu nu ma opresc in mijlocul soselei, sa stau pe o banca nu? O societate normala functioneaza dupa reguli care trebuiesc respectate de toti.
Raspunde

Traian B

Acum 4 luni

Stimată doamnă, faceti neapărat o sesizare către Primaria Sibiu. Nu e permis să se întâmple așa ceva! Dacă se trece cu vederea, mâine, nesimțitul ăla parchează la fel. Deși înclin să cred că are ceva experiență. Iar polițiștii locali o să procedeze în același mod. Din cauza celor ca ei s-a dus naibii respectul față instituțiile statului, iar șmecherii că își fac de cap fără nici o apăsare. Îi vedem de altfel zi de zi și la tot pasul.
Raspunde

Emil

Acum 4 luni

Cat de respectos raspund, ''departamentul politia locala''...nu mafia locala.
Raspunde

Sib

Acum 4 luni

Felicitari doameni pentru initiativa, asa ar trebui sa procedam toti! Pe de alta parte ii inteleg lehamiea fata de o institutie care practic exista doar pentru a incasa niste bani. Anul trecut i-am sunat pentru a reclama faptul ca o persoana acosta trecatorii in fata unei case de schimb valutar si incerca sa faca schimb ilegal de valuta. Mi-au spus ca nu e treaba lor, sa sun la 112. Traiam cu impresia ca numarul respectiv e alocat urgentelor, nu gainariilor...
Raspunde

Comisarul Maigret

Acum 4 luni

Ar fi bine să fie afișat și numărul mașinii respective, pentru cultura noastră generală. Dar asta e doar una dintre nenumăratele probleme din trafic: tulburarea liniștii publice de către motociclete - cel puțin în Hipodrom - de câteva luni, viteza ilegală cu care circulă tot mai multe mașini în centrul orașului, șoferii ce parchează în fața casei, pe trotuar sau pe pista de biciclete. Un singur exemplu: la intersecția Milea cu Oituz, un Audi A4, cu numărul HD-VIP, blochează de multă vreme trotuarul și o parte a pistei de biciclete, punând în pericol pe cei ce virează de pe Milea pe OItuz cu bicicleta, fiindcă trebuie fie să frâneze brusc, fie să o ia pe partea destinată mașinilor. Asta la doi pași de Poliție ! Sunt sigur că toate aceste probleme nu vor fi rezolvate nici măcar în următorii ani, indiferent câte sute sau mii de sesizări ar avea din partea cetățenilor.
Raspunde

Adi

Acum 4 luni

CT ?? LTY Cocalarul asta de Constanța, care nu știm ce dracu' cauta prin Sibiu, e văzut mai mereu prin trafic comportându-se ca o sub-primată, depășind pe linie continuă, prin dreapta prin stații de autobuz sau zone hasurate. Atenție mare la el.
Raspunde

Adi badi

Acum 4 luni

Ce vreti de la ceata breslelor unde se angajează în funcție de ce relații ai.
Raspunde

Nonick

Acum 4 luni

Nu stiu cum e cu interdictia de parcare acolo, pe Google Maps apar 8 masini, le-o fi reclamat cineva? https://goo.gl/maps/ggXXFSE4c7mANNrQ9
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus