Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
14°C

600 de șoferi testați de poliție, în weekend, la Sibiu. 19 au ieșit pozitivi la droguri sau alcool

600 de șoferi testați de poliție, în weekend, la Sibiu. 19 au ieșit pozitivi la droguri sau alcool

Polițiștii sibieni au desfășurat în weekend activități și controale pe linia combaterii consumului de alcool și/sau a substanțelor psihoactive la volan. În doar două zile, peste 600 de conducători auto au fost testați cu dispozitivele de măsurare a alcoolului în aerul expirat și a celor de detectare a substanțelor psihoactive, 19 șoferi fiind pozitivi.

În parteneriat cu reprezentanții Serviciului Antidrog Sibiu, polițiștii rutieri au amenajat sâmbătă un poligon închis circulației rutiere, în parcarea Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, iar cu ajutorul mai multor perechi de ochelari ce redau vizual starea pe care o resimt cei care consumă băuturi alcoolice sau droguri au invitat participanții opriți în trafic să ia parte la acest experiment. Condiția a fost aceea ca testul de alcool pe care îl susțineau anterior experimentului să fie unul negativ.

Doi dintre șoferii opriți nu au putut participa pentru că au obținut un rezultat de 0,27 mg/l și respectiv 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi au fost amendați și li s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile; cei doi au ratat experimentul de care s-au bucurat 37 de șoferi iar alți 123 au fost spectatori.

alcool etilotest poliție

În cele 2 zile ale „maratonului”, polițiștii rutieri au testat 644 de conductori auto, fiind constatate trei infracțiuni la regimul rutier de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Alți 16 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, rezultatele testărilor fiind sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În perioada  4 – 10 mai, la nivel european se desfășoară campania ROADPOL Operation Alcohols & Drugs, în cadrul căreia în zilele de 7 și 8 mai, s-a derulat Alcohols & Drugs Marathon.

acțiune poliție

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus