Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Au fost reluate căutările bărbatului care a sărit într-un lac din Târnava

Au fost reluate căutările bărbatului care a sărit într-un lac din Târnava

Pompierii sibieni au reluat în această dimineață căutările bărbatului care a sărit ieri într-un lac din Târnava și nu a mai fost văzut ieșind. 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, căutările au fost reluate în jurul orei 6. Momentan se intervine cu o barcă pneumatică, o șalupă, un echipaj de scafandri, o autospecială de serviciu șizece pompieri militari.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, pompierii recomandă populației să respecte următoarele măsuri:

- Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;

- Evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

- Frecventați numai locurile special amenajate pentru înot şi respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate.

- Evitați scăldatul solitar, fără a avea persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;

- Nu realizați acte de teribilism prin plonjare de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții;

- Nu intrați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

Ieri operațiunea a fost sistată la lăsarea serii, din cauza condițiilor de vizibilitate redusă. Forțele ISU Sibiu au desfășurat acțiunea de căutare-salvare întreaga zi, după ce un cetățean a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un bărbat care a sărit în apa unui lac din localitatea Târnava și nu a mai ieșit la suprafață.

La fața locului s-a mobilizat o barcă pneumatică cu o autospecială de serviciu, o autospecială de stingere, o autospecială SMURD și un echipaj de scafandri.

Citește și Un bărbat s-a aruncat într-un lac din Târnava și n-a mai ieșit. Au fost alertați pompierii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus