Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj a intrat în proiectare. Investiţia se ridică la 540 de milioane de euro

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj a intrat în proiectare. Investiţia se ridică la 540 de milioane de euro

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, că a început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, a cărui construire presupune o investiţie de 540 de milioane de euro.

"A început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Câştigătorul licitaţiei este Asocierea 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL - asociere italo-română. Consorţiul are obligaţia, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuţie (PT) în 12 luni. De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenţă tehnică (inclusiv pe perioada execuţiei lucrărilor de construcţie) şi alte 60 luni perioada de notificare a defectelor (garanţia lucrărilor). Bugetul pentru lucrările de proiectare şi asistenţă tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro", se arată într-un comunicat transmis Agerpres de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienţilor internaţi, 19 săli de operaţie, 60 de paturi pentru urgenţe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu şi circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic şi tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc.).

"Unitatea sanitară va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizat în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap şi gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă şi copil etc) şi va utiliza tehnologii medicale avansate. Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuţie, iar valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro", se mai menţionează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus