Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

După câțiva ani petrecuți în Germania, un cuplu s-a întors în Sibiu pentru a deschide o afacere

După câțiva ani petrecuți în Germania, un cuplu s-a întors în Sibiu pentru a deschide o afacere

Isabela și Răzvan Bobdan, doi sibieni care și-au dorit să se întoarcă acasă după mai mult timp petrecut în afara țării, au investit 40.000 de euro într-un salon de înfrumusețare. Cu experiența acumulată în perioada petrecută în Germania, soții Bobdan au simțit când a venit momentul să se întoarcă la Sibiu și să construiască aici ceva de durată – așa a apărut Beauty Studio Artist.

Cei doi s-au întors de două ori acasă, la Sibiu, iar de fiecare dată motivul a fost același – familia. „Pentru mine, familia a fost întotdeauna cel mai prețios dar de la Dumnezeu”, spune Isabela, povestind că prima întoarcere acasă a fost imediat după ce s-a născut băiețelul ei, Fabian. A doua oară revenirea a fost prilejuită de un eveniment trist – tatăl ei murise.

„Ne-am întors din Gemania la câteva luni după ce s-a născut Fabian, copilul nostru, pentru că mereu am spus că voi face un băiat pentru sufletul tatălui meu, deoarece eu eram băiatul lui tata în copilărie... și nu am acceptat ca nepotul lui să crescă departe de bunici. A doua oară când ne-am întors a fost un motiv mult mai trist... tatăl meu s-a îmbolnăvit de cancer și în 17 aprilie 2020, în Vinerea Mare de Paști, a murit. Am decis să o luăm din nou de la 0... dar să fim la noi în țară lângă familie”, spune sibianca.

răzvan bobdan stilist

Isabela și Răzvan au peste 16 ani de când se perfecționează pe acest domeniu, cu o plăcere constantă pentru ceea ce fac – ea pe cosmetică, manichiură şi dermopigmentare, iar soţul său pe frizerie şi coafor.

Salonul va împlini un an în luna august. Pentru a-l pune pe picioare, cei doi au investit 40.000 de euro. 10.000 de euro au mers de-a lungul anilor strict către formarea profesională. Din Germania s-au întors acasă cu mai multe aparaturi și scaune de la cele două saloane deschise acolo.

„Nu sunt de acord cu părinții care aduc fete la manichiură cu gel”

Isabela spune că serviciile salonului sunt diverse și sunt cerute de oameni de pretutindeni. Nu doar sibienii ajung aici. „Avem clienți care vin din Mediaș, București, Arad, chiar și din Germania!”

Cele mai solicitate servicii sunt micropigmentarea sprâncenelor, frizeria, epilarea definitivă cu laser și manichiura. Sibianca spune că oamenii sunt tot mai interesați de menținerea aspectului fizic și acest lucru s-a observat în ultimii zece ani tot mai mult. Însă este o problemă – anumite persoane încep să-și ducă copiii la salon de la vârste mult prea fragede, spune Isabela.

„Este frumos să ne îngrijim și să avem grijă de aspectul fizic, dar aici vreau să punctez câteva aspecte. În primul rând, este foarte important să ținem cont de ce avem nevoie prima dată – nu este corect să avem manichiura îngrijită, dar fața și părul nu. Trebuie să creăm un echilibru. Apoi, nu sunt de acord cu părinții care la 13-14 ani aduc fetele la salon pentru manichiură cu gel. Este frumos ca totul să fie făcut la timpul potrivit”, arată ea.

Am întrebat-o dacă este adevărat că bărbații se preocupă uneori de aspectul lor chiar mai mult decât o fac femeile.

„Într-adevăr, sunt mulți care se îngrijesc mai cu atenție decât femeile. Atâta timp cât nu se depășesc anumite limite, bravo lor!”

salon beauty studio artist

Românii din afară sunt puțin mai dificili

Am fost curioasă de câteva diferențe pe care cei doi le-au observat cu privire la clienții de aici și cei din Germania. Isabela explică faptul că, dacă ne raportăm la românii din afară, aceia sunt puțin mai pretențioși, însă restul clienților sunt foarte simpli.

„Românii care trăiesc în Germania sunt puțin mai dificili și au mai multe pretenții! Acum, bineînțeles că diferă și de la o persoană la alta. Clienții de naționalitate germană sunt foarte simpli și maleabili. În ceea ce privește românii care trăiesc aici, acasă, ei bine aceștia plătesc mai cu ușurință serviicile de lux”, spune sibianca.

răzvan bobdan isabela bobdan

Ea mărturisește că drumul până aici nu a fost ușor, însă ușor este „doar pentru cine nu muncește”. „Eu și sotul meu am muncit mult și în fiecare sacrificiu a fost implicat și copilul nostru. Eu am citit un citat care mă motivează mereu când aș vrea să mai iau câte o pauză: Când ceilalți dorm ca și cum ar fi bogați, noi muncim ca și cum am fi săraci.”

Preţurile serviciilor oferite la salonul sibian pornesc de la 30 de lei şi pot ajunge la peste 3.600 de lei, pentru pachete complete care cuprind mai multe şedinţe. Salonul îl găsiți pe Bulevardul Victoriei 42, Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Sparrow

Acum 1 an

Iarā ne ia TS cu povesti siropoase despre antreprenori de TikTok.. Āstia s-au intors din Germania cā se-mputise treaba acolo, cā n-au plecat de pe functii de chirurgi sau directori de Banca doar cā le-a fost dor de n-au mai putut de Strada Bastionului din Sibiu. Si de caprele costelive din Gradina Zoologicā. Cum bani din canci sā te " retragi " decent si cum sā te intorci de " dincolo" si sā te angajezi in schimburi la rulmenti este cosmarul crunt al oricārui diasporean ( tradus inseamnā, ai dat-o-n batā in strāinātate, esti lefter si acasā stai Inca cu bātrânii ) ei s-au gândit sā se deghizeze in businessmeni . Juma' din clienti sunt fandositi ( si ei fosti ratati au occidentului ) care merg la " salon " de chichi si fārā bon fiscal...... Glorioasā e frectia , pardon, lectia economiei de Piata ...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

comentariul tipic al unuia care va ieși la pensie de la tras la șaibă. care stă cu babacii în apartamentul vagon primit de bunici de la comuniști
Raspunde

Mo

Acum 1 an

La articolele astea nu vad niciodata mentionat faptul ca e publicitate. Ceea xe este nu numai incorect ci si ilegal. Vreti sa evitati impozitele pe venituri din publicitate incasand bani sau foloase in alt fel, pe usa din dos. Sa nu imi ziceti ca faceti adta total dezinteresati ca nu va pot crede. Hai sa vad daca sunteti sudicient de onesti sa publicati comentariul asta.

Raspunde

Cristina Bălău

Acum 1 an

Bună ziua. Redacția Turnul Sfatului promovează de mai mulți ani micile afaceri locale, pentru a-i susține pe întreprinzătorii sibieni. Acest articol nu este semnalat ca publicitate, întrucât nu a fost plătit, ci a fost decizia redacției de a spune această poveste.
Raspunde

Mo

Acum 1 an

Cu siguranta. Cat altruism. Nu aveti prea mult respect pt cititorii vostri. Niste idioti care nu gandesc si inghit tot ce le spuneti, in opinia voastra.
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Atunci asumați-vă și decizia de a participa în manipularea lumii prin promovarea speculanților imobiliari precum Konrad sau Țărnaru, la care le-ați publicat nenumărate articole fără să fie semnalate ca publicitate.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Tot mai bine e in tara noastră.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Ei bine, o viziune diferita față de vloggerii de ieri care enumerau bubele Sibiului... si care erau f tineri, cu anumite pasiuni, fara copii, cu anii s-ar putea sa vadă altfel lucrurile... :)
Raspunde

X

Acum 1 an

Numai hate pe aici, ca la romani. Ura si invidie. Eu va doresc mult succes !
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

probabil ca cei din politie au facuta lista de asteptare pentru programari...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus