Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Program FITS 2022: Spectacol aerian în Piața Mare, în deschiderea evenimentului

Program FITS 2022: Spectacol aerian în Piața Mare, în deschiderea evenimentului

Festivalul Internațional de teatru de la Sibiu va aduce în acest an în orașul nostru peste 3300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate în 70 de spații de joc. Spectacolul de deschidere de anul acesta este unul aerian, în care acrobații vor sta în aer, în Piața Mare, timp de 40 de minute.

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 24 iunie -3 iulie, iar programul evenimentelor se găsește de astăzi pe site-ul FITS. În acest an, la Sibiu sunt așteptați peste 3300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate în cele 70 de spații de joc, iar tema propusă de organizatori pentru această ediție este frumusețea.

Spectacolul de deschidere „În cădere liberă” va fi organizat de CirkVOST din Franța și va începe la ora 21:30 în Piața Mare. Timp de 40 de minute acrobații vor sta în aer, fără să atingă pământul, într-un spectacol aerian la 15 metri deasupra solului. „Individualitatea este importantă deoarece fiecare dintre noi este unic, dar individualismul poate deveni periculos. Orice inițiativă personală poate destabiliza grupul dacă aceasta nu ține cont de limitele întregului. Unii pot interpreta toate acestea ca pe o alegorie frapantă a societății de azi. Alții o văd ca pe o sfidare a legilor gravitației, o revoltă împotriva acestora. Dar toți, cu mic, cu mare, vor gusta din plăcerea amețitoare a zborului colectiv. Acrobațiile la mare înălțime, ADN-ul companiei CirkVOST, sunt aduse în lumina reflectoarelor pentru a străluci mai mult ca niciodată”, sunt detaliile despre spectacolul din deschidea FITS.


 

„În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume. Se întorc spectatorii la ei acasă, se întorc voluntarii la ei acasă, se întorc artiștii la ei acasă, pornind de la Aleea Celebrităților și până la fiecare din cele 70 de spații de joc”, a declarat  Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS, într-un comunicat de presă.

Artiștii din acest an care se alătură constelației de pe Aleea Celebrităților la a 29-a ediție a Festivalului sunt: Ion Caramitru, Claus Peymann, Éric-Emmanuel Schmitt, Götz Teutsch, Krzysztof Warlikowski și Sasha Waltz.

„Între 24 iunie și 3 iulie, FITS vă propune 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferințe și concerte, evenimente speciale și întâlniri memorabile, exuberanță nesfârșită, dar și prilejuri pentru introspecție. #găseșteFRUMUSEȚE este provocarea noastră din acest an și ea debutează, azi, pe www.sibfest.ro, odată cu publicarea programului FITS”, mai transmit organizatorii festivalului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus