Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Proiectele maratonului: Recuperare gratuită pentru persoanele cu dizabilități

Proiectele maratonului: Recuperare gratuită pentru persoanele cu dizabilități

Asociația Diakoniewerk strânge anul acesta bani la Maratonul Internațional Sibiu pentru a le oferi mai multor persoane cu dizabilități posibilitatea de a urma ședințe gratuite de recuperare.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cele 30 de persoane cu dizabilități din centrul de zi al asociației. Practic, banii vor merge către recuperarea mobilității și corectarea posturii corporale a acestor sibieni, prin ședințe de kinetoterapie individuale și/sau de grup, pe o perioadă de cinci luni. O astfel de ședință costă 150 de lei, sumă pe care nu oricine o poate suporta, cu atât mai mult cu cât este nevoie de un program amplu și constant de recuperare, nu doar de o ședință.

„Pentru o persoană cu dizabilități, un mic pas înainte contează, fiecare mișcare realizată împreună cu un profesionist este un progres spre integrare. Aceasta îi aduce cu un pas mai aproape spre o viață mai bună, mai aproape de integrarea prin participare în societate, contribuind la îmbunătățirea și creșterea calității vieții. Terapia prin mișcare vine la pachet cu numeroase beneficii, precum influențarea favorabilă a respirației, a metabolismului, circulației sangvină, dar și echilibrarea activității sistemului nervos central. Cum ar fi să le oferim un sprijin de a face mai mulți pași spre aceasta normalitate și să le fim aproape urmărind progresele?”, spun reprezentanții asociației.

Pentru a pune în aplicare proiectul, asociația are nevoie de 22.500 de lei.

Dacă doriți să vă înscrieți la Maratonul Internațional Sibiu ca alergători sau doar să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Diakoniewerk International

Asociația Diakoniewerk International, înființată în anul 2006, este furnizor de servicii sociale acreditat, de interes public, care are ca principal obiect de activitate munca cu persoanele cu dizabilități, vârstnici și copii proveniți din medii defavorizate. Serviciile sociale oferite sunt localizate în județul Sibiu, municipiul Sibiu și orașul Dumbrăveni și în județul Alba, municipiul Sebeș.

Asociația a avut proiecte depuse în cadrul Maratonului Internațional Sibiu timp de 6 ediții, atingându-si targetul propus și implementând cu succes proiectele propuse. Din anul 2017 aceasta derulează proiecte finanțate de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda Comunității denumite „Activi pentru incluziune. Oferte culturale și de timp liber pentru persoane cu dizabilități”.   

În anul 2021, asociația a implementat proiectul finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, respectând toate normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid-19, precum și proiectul „Solarul din grădina speranței” finanțat de Fundația Comunitară Sibiu prin Maratonul Internațional Sibiu. În cadrul acestui proiect, persoanele cu dizabilități, sub îndrumarea unui angajat al asociației, au participat la activități de grădinărit în Șelimbăr, la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” și Facultatea de Teologie Protestantă unde s-au ocupat de îngrijirea spații verzi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus