Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Cristian Roman, demis din funcția de secretar de stat. ”L-a jignit pe ministru, s-a încuiat în birou mai multe zile”

Cristian Roman, demis din funcția de secretar de stat. ”L-a jignit pe ministru, s-a încuiat în birou mai multe zile”

Cristian Roman, fost manager al spitalului TBC Sibiu, numit secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în martie 2021, a fost dat afară de ministrul Marcel Boloș. Decizia a fost publicată miercuri, 11 mai, în Monitorul Oficial. ”La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Vasile Cristian Roman se eliberează din funcția de secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene”, se anunță sec în decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă.

”S-a încuiat în birou”

În realitate, însă, se pare că demiterea a avut o istorie care nu-i face cinste sibianului.

”După ce a fost numit ministru, Marcel Boloș a început o evaluare a activităților tuturor oamenilor de decizie din minister, inclusiv lui Cristi Roman. După evaluare a vrut să-i reașeze atribuțiile, deoarece avea risc de decomitere de 5 miliarde de lei, însă reacția lui a fost șocantă. A început să-l jignească pe ministru chiar în biroul lui, l-a jignit și pe premier și pe mai mulți funcționari și colegi de partid. Totul cu un limbaj suburban. Asta s-a petrecut joi seară. Vineri, Boloș a anunțat partidul că urmează să-l demită pe Roman și a cerut organizației PNL Sibiu să vină cu o altă propunere”, spun surse din cadrul PNL.

Convocat sâmbătă, Biroul Politic Județean al PNL Sibiu a decis în unanimitate înlocuirea lui Roman și s-au făcut mai multe propuneri pentru funcția pe care acesta a deținut-o. ”A ajuns la ședință, însă, prestația lui a provocat multe zâmbete”, s-au limitat să spună colegii de partid.

Roman s-a întors la București unde s-a încuiat în birou, chiar dormind acolo, păstrând alături mai multe documente. A ieșit doar după ce a apărut decizia eliberării din funcție în Monitorul Oficial, spun sursele consultate de Turnul Sfatului.

Liberalii sibieni vor decide un înlocuitor după ce mai multe CV-uri au fost depuse pentru această funcție. Sursele noastre spun că cel mai probabil nu va mai fi numit un membru de partid, ci un tehnician cu mai mulți ani de experiență în fonduri europene.

Roman: ”Funcțiile trec, faptele bune rămân”

Cristian Roman a fost contactat de Turnul Sfatului pentru a explica împrejurările în care a părăsit funcția de secretar de stat, însă nu a răspuns solicitării.

A postat însă pe pagina sa de Facebook un text prin care anunță că părăsește Ministerul Investițiilor după 15 luni de activitate.

”Funcțiile trec,  faptele bune rămân! Am avut parte de 15 luni cu multe provocări, dar și cu satisfacții pe măsură; o experiență de neuitat.  Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine și tuturor celor cu care am colaborat în această perioadă. Rămânem aproape! Pentru România! Întotdeauna!”, a scris Roman pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cristian Roman și Răzvan Pop – oamenii din Sibiu trimiși de PNL la București

Cine e Cristian Roman

Cristian Roman a fost prefect de Sibiu în perioada martie 2016 – martie 2017, iar până la această funcție a fost profesor de limba română la Colegiul Terezianul și Școala din Boița, în perioada 2002-2005.

Între 2005 și 2009 a fost consilier în cadrul Corpului de control al ministrului, la Ministerul Administrației și Internelor. În această perioadă, miniștri au fost Vasile Blaga (2004-2007), Cristian David (2007-2008) și Gabriel Oprea (decembrie 2008 – ianuarie 2009), Liviu Dragnea (ianuarie 2009 – februarie 2009) și Dan Nica (februarie 2009 – octombrie 2009).

Din aprilie 2009 până în august 2012, Roman a fost vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), iar între august 2012 și septembrie 2013 a fost șef de birou la Direcția Generală de Finanțe Publice Sibiu.

Între 2013 și 2016, Cristian Roman a fost consilier superior la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale, până la numirea sa în funcția de prefect, în anul 2016. A stat aici doar un an, după care s-a întors la Rezervele de Stat, iar din 2017 a câștigat concursul de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Post blocat la spital

Cristian Roman a anunțat că pe perioada în care va fi secretar de stat își va suspenda contractul de management de la spital. ”Asumarea unui rol activ în cadrul unui minister este o misiune dificilă care mă responsabilizează enorm. Însă, pentru că am încredere în echipa guvernamentală, am decis să accept această funcție care mă obligă și mai mult să fiu în slujba comunității și a binelui public”, a scris Roman pe pagina sa de Facebook la momentul numirii sale în funcția de secretar de stat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Marius

Acum 1 an

Un om care a evoluat politic și profesional, cu marele ajutor al socrului. Un sudist ajuns la Sibiu " sa se facă om".
Raspunde

#vavedem

Acum 1 an

Il asteptam acum sediul PNL , cu pancarde și tot arsenalul la protest !
Raspunde

ILegal si imoral

Acum 1 an

Amenintarile sunt arma celor incapabili de dialog si incapabili sa rezolve situatii. Si se pedepsesc conf cod penal art 206.
Raspunde

Neluțu von Kremșnitt

Acum 1 an

Încă un produs ”sibian” din josul țării care a ajuns la cel mai înalt nivel politic și de care ne mândrim!
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 1 an

Ooooo, noi sudistii suntem de vina ca venim la Sibiu!Da' cu produsul saso-sibian de la conducerea tarii va mândriti?Macar sudistul acesta spune în fata ce are de spus,pe când saso-sibianul nostru pupa toate dosurile si distruge o tara.,,Succesuri" marete, ca la jigniri sunteti primii!
Raspunde

@Max rasinareanul

Acum 1 an

pana la urma esti rasinarean sau esti sudist ?
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Asta are doua competente.....Una sa puna muraturi la spitalul TBC (vezi articolul) si a doua cu o porta-voce sa le ureze de bine la colegii actuali de guvernare.....Cred ca ajungea rupt acasa dupa urlaturile din fata sediului Psd.....Trifule,sa si ceara scuze public ca altfel nu se poate......Conu Caragiale e mic copil.....Pupat Piata Independentei......Voi sa faceti un Pupat Piata Huet pe unde va injura asta...Cu spume si clabuci....
Raspunde

Runaway

Acum 1 an

Va vedem din Sibiu cum schimbați din temelii politica. Rezistențele culte sibiene va așteaptă în patria celor drepți să urlați între Brukenthal și pesede, între un mut și orbi. Cum se compromite omul degeaba. Merită, domnule Roman?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus