Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cristian Roman și Răzvan Pop – oamenii din Sibiu trimiși de PNL la București

Cristian Roman și Răzvan Pop – oamenii din Sibiu trimiși de PNL la București

Vasile Cristian Roman, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, va fi numit secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar fostul viceprimar Răzvan Pop va fi noul președinte al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. Acestea sunt primele două propuneri pe care organizația PNL Sibiu le-a făcut în cadrul partidului pentru a ocupa funcțiile acordate organizației.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit sâmbătă pentru a valida propunerile de prefecţi și subprefecţi, dar și pentru a discuta despre propunerile pe care organizațiile le fac pentru ocuparea funcțiilor de secretari de stat și directori ai agențiilor în subordinea guvernului. În urma negocierilor din coaliţie s-a stabilit că PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. Pe lângă asta, fiecare partid are arondat un anumit număr de secretari și sub-secretari de stat precum și funcții de conducere în agențiile guvernamentale. Sibiului i-au fost arondate o poziție de secretar de stat și două de director de agenție.

Cine sunt Cristian Roman și Răzvan Pop

În urma primelor negocieri interne, Sibiul a ales poziția de secretar de stat la Ministerul Mediului, însă prin numirea lui Cristian Roman la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene arată că negocierile interne au continuat și după primul anunț.

Cristian Roman a fost prefect de Sibiu în perioada martie 2016 – martie 2017 și ocupă funcția de manager al Spitalului TBC din Sibiu din mai 2017. Cristian Roman a fost declarat admis la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului după ce la concurs a obţinut nota 9.05. Contracandidatul său, fostul manager al unităţii sanitare Ovidiu Nicolae Frâncu, a fost respins cu nota 8,80.

Răzvan Pop a fost ales viceprimar al Municipiului Sibiu după alegerile locale din 2016, însă în primăvara anului 2019 a demisionat din funcție. În ianuarie 2020 a demisionat și din funcția de consilier local după ce a fost numit consilier de stat în aparatul vicepremierului, funcție echivalentă rangului de secretar de stat. Născut în 1981, Răzvan Pop a mai lucrat în Guvern în perioada iunie 2008 – ianuarie 2009, când a fost consilier personal al ministrului Culturii și Cultelor din acea vreme, Adrian Iorgulescu. Iar în perioada 2005 – 2006 a fost director de cabinet în cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Bogumil Agușteriței

Acum 1 an

Fuego, eternul bugetar, este unul dintre fiii Sibiului pe care ii trimitem sa ne reprezinte cu vrednicie!
Raspunde

Patri

Acum 1 an

fuego baiatu lui mami,numai bugetar a fost,iar cr roman numai pdlist unt bugetar
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Auauuauaua!!!! Pai da, imaginea incompetentei lui Cora transpusa inspre "centru". Da, stiu ca nu au "legatura" unii cu altii, dar tot din aceiasi balta a incompetentei si stagnarii se trag :)
Raspunde

Anacronel

Acum 1 an

Carcotel , gresesti atunci cand ii pui pe cei doi in aceeasi oala . Oricine a avut treaba cu spitalul a vazut ce poate face un manager bun.
Raspunde

Enciu

Acum 1 an

Dezastru! Ce neamuri la Ierulasim are acest domn Pop de primeste mereu posturi babane? Sa nu-mi spuneti ca le primeste pe baza competentei dumisale! Cred ca in PNL sunt alte persoane competente si cu realizari deosebite nu doar cei doi> un oltean maritat la Sibiu si un etern abonat la posturi bugetare unde se iau bani grei, dar nu se face nimic!
Raspunde

Cu

Acum 1 an

Aceiași și aceiași, competenți în orice post. Sunt "multilateral" pregătiți, sunt potriviți pentru orice post, în orice minister.
Raspunde

Apolitic

Acum 1 an

Politica de Teleorman facuta la Sibiu . Trimitem sageti la centru pentru o halca de carne . Intrebarea e cui apartin aceste sageti (Roman si Fuego) , doamnei Soma sau doamnei Arvocata . E destul de transparenta lupta in namol intre cele doamne liberale sau poate mai bine zis iliberale.
Raspunde

Freconiu Măciucan

Acum 1 an

Fuegooooo te asteptam in Parcul Operei, schutzy Ce de lucru stim toti ca nu esti bun!!!
Raspunde

Petru Cercel

Acum 1 an

Dumbo Jumbo e bun de gura, rau de lucru! Prietenii stiu de ce! Si mai ales cum...
Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Aceste doua persoane sunt ceea ce are mai bun PNL Sibiu? Aoleu! Ma bucur ca n-am votat PNL-ul. Dragi liberali, va bateti singuri cuie in talpa! Sunteti in cadere libera! Ce ziceti dna Raluca ot Botseni?
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Ne pleaca valoriiile, Muica!!!
Raspunde

1

Acum 1 an

Duca-se invartindu-se, sa nu mai revina la sibiu asemenea specimene abonate la functii pe care nu le merita nici in sudul tarii, dar in Ardeal! Doctorate in perfectul simplu ... te doare capu' ! Mergeti si ramaneti la bucuresti, nu plange nimeni dupa voi in sibiu, in Ardeal ! Nivelul vostru este de dambovita city!
Raspunde

Ion

Acum 1 an

O porcarie ! Bai pnlistilor,sa nu mai indrazniti sa criticati psd,- sunteti toti o apa si-un pamant ! R U S I N E ! Asta meritam noi votantii din Sibiu.
Raspunde

Popa

Acum 1 an

Penelistii sibienii calca cu succes pe urmele lui Dragnea... Hei! Nu mai vedeti nimic din Sibiu? V-ati facut de ocara cu vavedem din Sibiu. N-ati luat atitudine decat impotriva PESEDEULUI. Uite, PSD nu mai e la putere, dar ai vostri se dovedesc mai rai si mai lacomi decat pesedistii. Sa intelegem ca ati facut jocurile unor politicieni si nu ca ati fost democrati si impartiali?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus