Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

FOTO/VIDEO Maratoniștii Levi Polgar și cpt Andrei Ailenei au traversat Sibiul într-o cursă de peste 1.100 de Km

FOTO/VIDEO Maratoniștii Levi Polgar și cpt Andrei Ailenei au traversat Sibiul într-o cursă de peste 1.100 de Km

Ultra-maratonistul Levente Polgar și căpitanul Andrei Ailenei vor alearga timp de 13 zile, aproximativ 1.100 de kilometri, de la un capăt la altul al României. Aceștia au plecat în ziua de 9 mai din Vama Jimbolia și se vor opri la Vama Veche, alergând fără a folosi vreun mijloc de transport. Astăzi, 13 mai, după 375 de kilometri parcurși, au făcut o oprire la Sibiu. În fața Cercului Militar au fost întâmpinați cu aplauze de studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, membri Invictus, elevi și studenți. În această noapte vor pleca mai departe, în drumul lor spre mare.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Turnul Sfatului (@turnulsfatului)

Levi Polgar, alături de căpitanul Andrei Ailenei, sunt însoțiți în misiunea lor de alergare de Cristian Gheorghe, cel care îi urmează pe bicicletă și le oferă suport la bagaje, hidratare, prim ajutor și odihnă. Azi am asistat la cea de-a treia ediție a evenimentului TransRomânia. În drumul lor către Vama Veche, au trecut prin Arad, Săvârșin, Orăștie, iar astăzi au ajuns la Sibiu. În jurul orei 14.45, în miezul înfierbântat al zilei, au fost întâmpinați cu aplauze de studenți ai Academiei Forțelor Terestre și de veteranul de război Coriolan Gherghina. Bătrânul de 97 de ani i-a felicitat pe alergători cu lacrimi în ochi.  

Invictus Levi Polgar

„Ei sunt oamenii care au ales să îmbrățișeze România de la Vest la Est. Aveți în față gambele României, un om care are doar o mână și două suflete, un căpitan care este un exemplu pentru voi, pentru tineri. Când veți da de greu, să vă gândiți la Levi și echipa lui, cei care iau România în brațe cu o mână și cu sufletul întreg.”, a spus col. Adrian Teodorescu, la sosirea alergătorilor.

Potrivit însoțitorului Cristian Gheorghe, pe traseul lor se vor opri la monumentele eroilor căzuți la datorie. „Cei doi alergători fac asta în memoria soldaților căzuți la datorie pentru a transmite acest respect și către generațiile tinere. Pe lângă aceasta, este și un drum personal prin care își demonstrează că pot mai mult și încearcă să-i inspire și pe alții”, spune Cristian.

Invictus Levi Polgar

De la Cercul Militar au plecat spre AFT pentru a se odihni câteva ore, iar la miezul nopții, pe răcoare, își vor continua traseul. Urmează să traverseze localitățile Făgăraș, Fundata, Târgoviște, București, Slobozia și Mihail Kogălniceanu.  

„Vreau să vă spun povestea acestui drapel. În anul 2015 am alergat de la Aiud la Alba Iulia și nu avem un drapel. L-am găsit în drum spre Alba Iulia. Nu era în proiect încă să traversez România. Am ajuns la Alba cu el în mână și am simțit că trăiesc momentul cel mai înălțător. În anul 2016 când am început să alerg România pentru prima dată l-am pus în vârful bicicletei și am ajuns cu el acasă. Astăzi când vorbesc este așa: albastru, galben și roșu, ultimul traseu pe care l-am încheiat. Am plecat în cursa asta pe 9 Mai. Nu avem stabilit un anumit număr de kilometri pe zi. De aici vom pleca tot în alergare și ne oprim unde credem de cuviință.”, spune Levi Polgar.

Invictus Levi Polgar

TransRomânia este un proiect marca Invictus România, dedicat eroilor României de ieri și de astăzi și are ca obiectiv promovarea spiritului Invictus și a valorilor naționale.

Levente Polgar Levente are 41 ani, s-a născut la Aiud și în ciuda faptului că și-a pierdut un braț într-un accident de tren, este unul dintre cei mai buni alergători pe distanțe lungi din România.

Căpitanul Andrei Ailenei are 31 ani și este din Iași. Andrei deține recordul național la alergare în 12 ore și al patrulea rezultat național în 24 ore. Andrei se ocupă de militarii români răniți în operațiile recente ale NATO.

Însoțitorul Cristian Gheorghe are 28 de ani și este din Râmnicu Vâlcea. Este pasionat de sport și se implică în diverse proiecte civice.

Citește și: „FOTO „Ștafeta Veteranilor INVICTUS”, peste 3.800 de kilometri alergați pentru un țel. Traseul galben străbate Sibiul”

Invictus Levi Polgar

Levi Polgar (foto stânga) și cpt Andrei Ailenei (foto dreapta)

Invictus Levi Polgar

Invictus Levi Polgar

Invictus Levi Polgar

Invictus Levi Polgar

invictus Livi Polgar

invictus levi polgar

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus