Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Rusia suspendă furnizarea de electricitate către Finlanda

Rusia suspendă furnizarea de electricitate către Finlanda

Rusia va suspenda începând de sâmbătă furnizarea de electricitate către Finlanda, a anunţat vineri compania intermediară finlandeză RAO Nordic Oy, deţinută de compania rusească InterRAO, în timp ce operatorul reţelei de electricitate a Finlandei a dat asigurări că se poate lipsi de energia rusească, scrie Agerpres.

Anunţul survine în contextul creşterii tensiunilor între Helsinki şi Moscova, după ce Finlanda şi-a anunţat intenţia de a adera la NATO ''fără întârziere''. Presa finlandeză a evocat şi o posibilă oprire a furnizării gazelor naturale din Rusia, dezminţită însă de Moscova.

Compania RAO Nordic Oy a declarat că nu a mai primit din data de 6 mai plăţi pentru energia furnizată Finlandei, susţinând că prin urmare nu mai dispune de mijloace băneşti pentru a plăti electricitatea importată din Rusia, dar speră că ''situaţia se va ameliora curând'' şi livrările vor putea fi reluate.

După acest anunţ, operatorul reţelei de electricitate a Finlandei, societatea Fingrid, a dat asigurări că se poate lipsi de energia rusească. ''Eram pregătiţi pentru asta şi nu va fi greu. Ne putem descurca mărind puţin importurile din Suedia şi Norvegia'', a declarat un reprezentant al acestei companii.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 629

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zacuscă

Acum 1 zi

Felicitari, Finlanda.... bravo, bravo ! Urmeaza foamea.
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 zi

Oare acest Zacusca se mai semneaza si Codru ? Ca se pare ca au acelasi discurs si coeficent de inteligenta.Adica 0.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus