Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Secretarul general al NATO: „Ucraina poate să câştige războiul împotriva Rusiei”

Secretarul general al NATO: „Ucraina poate să câştige războiul împotriva Rusiei”

Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat duminică secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează AFP, citat de Agerpres.

Stoltenberg a afirmat în finalul unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din NATO că "ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort" şi "Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice".

Secretarul general al NATO a adăugat că recentul anunţ al Finlandei şi Suediei că îşi vor depune candidatura la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile "nu dau roade". "Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade", a subliniat Stoltenberg.

El a asigurat că ţările NATO sunt gata să le confere "garanţii de securitate" Finlandei şi Suediei înainte de aderarea lor, în special prin întărirea prezenţei Alianţei în aceste ţări. "Finlanda şi Suedia sunt preocupate de perioada interimară (...), vom încerca să accelerăm acest proces", a spus Stoltenberg.

La rândul ei, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a afirmat într-o întâlnire cu presa la finalul reuniunii NATO că ţările aliate sunt gata să ajute militar Ucraina cât timp va fi necesar. "Suntem de acord să nu încetăm eforturile naţionale, mai ales în materie de asistenţă militară, şi că nu o vom face cât timp Ucraina va avea nevoie de această asistenţă pentru a-şi asigura autoapărarea ţării", a declarat Baerbock.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Zacuscă

Acum 1 lună

La fel cum au putut si americanii castiga razboiul in Afganistan... sau Vietnam sau Siria etc.
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Poate, dar nu vrea.
Raspunde

Mohamed Fritz Noul Om Nou

Acum 1 lună

La suprafata costum, pe sub costum maieu in curcubeu, corpul de barbat si sexul de femeie. Vest 2022... lectii de viata.

Raspunde

Rob

Acum 1 lună

*Ucraina ajutată de UE, SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Japonia și Elveția ar putea câștiga razboiul.
Raspunde

CT

Acum 1 lună

De ce nu il intreaba nimeni ce inseamna ca Icraina sa castige razboiul? Asta inseamna ca ultimul soldat rus sa plece din Crimeea. Cum faci asta? Si in cat timp? Tipul tespectiv e rupt de realitate.
Raspunde

Emil

Acum 4 săptămâni

Nazistul Heinz Alfred Kissinger spune ca pot câștiga războiul dacă sunt onerosi si cedează teritori rușilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus