Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
25°C

100 de sibieni și asociații de proprietari vor primi unelte gratis pentru îngrijirea spațiilor verzi. „O reacție neașteptată”

100 de sibieni și asociații de proprietari vor primi unelte gratis pentru îngrijirea spațiilor verzi. „O reacție neașteptată”

100 de persoane fizice și de asociații de proprietari au depus cereri pentru a primi gratuit echipamente și ustensile pentru întreținerea spațiilor verzi prin intermediul campaniei „Oameni gospodari”, lansată vineri, 13 mai, de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS) și KeepCalling.

În nici trei zile de la lansarea campaniei, AIOS a primit 100 de cereri de la persoane fizice și asociații de proprietari din Sibiu interesate să își înfrumusețeze spațiile verzi din jurul blocurilor, cu ajutorul echipamentelor și ustensilelor oferite de compania KeepCalling prin fundația KeepGiving. Astfel, organizatorii au decis să încheie pentru o perioadă lista de înscrieri, până la validarea cererilor deja primite.

Citește și: Unelte gratis pentru sibienii care vor să îngrijească spațiile verzi din jurul locuinței. 1000 de lei pe scara de bloc

20.000 de euro pentru uneltele sibienilor

Persoanele deja înscrise în campanie vor fi contactate de reprezentanții AIOS, în următoarele săptămâni, pentru a le oferi detalii cu privire la ce trebuie să facă pentru a intra în posesia echipamentelor de grădinărit. Pentru a răspunde nevoilor acestora, organizatorii oferă sibienilor posibilitatea de a își alege singuri echipamentele dintr-o gamă largă de produse, putând alege de la hârleț, greblă, stropitoare sau furtun de grădină, până la echipamente electrice precum trimmer cu acumulator ori mașină de tuns iarba.

„Se pare că sunt foarte mulți oameni gospodari în Sibiu. Suntem entuziasmați de răspunsul peste așteptări al sibienilor gospodari și, de asemenea, de deschiderea sponsorului de a mări considerabil bugetul. În acest moment, avem alocați de la compania KeepCalling, prin fundația KeepGiving, peste 20.000 de euro pentru ca sibienii să își poată procura echipamentele și ustensilele de care au nevoie. Vă mulțumim pentru reacția neașteptat de pozitivă. Împreună înfrumusețăm orașul!” a spus Tudor Șt. Popa, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu.

Sibienii vor primi consultanță pentru a planta corect  

Pe lângă unelte, sibienii vor primi și ajutor în ceea ce privește întreținerea spațiilor verzi.

 „Reamintim sibienilor faptul că pot primi și consultanță de specialitate cu privire la modul de plantare și perioadele prielnice pentru toaletarea spațiilor verzi, gratuit, din partea Serviciului Spaţii verzi din cadrul Primăriei Sibiu. Pentru asta trebuie doar să încheie un contract de parteneriat cu Primăria, obligatoriu în cazul persoanelor ce îngrijesc spațiile verzi din jurul blocurilor, aflate pe domeniul public”,a mai adăugat Tudor Șt. Popa, precizând că AIOS va oferi consultanță sibienilor pentru a contacta Primăria, în cazul în care aceștia au nevoie.

Cum puteți sprijini AIOS

Organizatorii se așteaptă ca validarea tuturor cererilor să dureze câteva săptămâni, din cauza numărului mare de doritori. Pentru a mări capacitatea de verificare și contactare a celor înscriși, apelează la sibienii ce încă nu au direcționat 3,5% din impozitul pe salar unei cauze nobile: „Până în 25 mai, încă mai puteți oferi un sprijin asociației noastre, completând formularul online prin care direcționați o parte din taxele ce altfel merg la stat” arată reprezenanții AIOS printr-un anunț publicat pe site-ul propriu.

Cei ce doresc să direcționeze 3,5% din impozitul pe venit, pot intra pe site-ul www.aios.ro/sustine unde pot completa online formularul 230 pe care apoi reprezentanții asociației promit că îl vor depune ei la ANAF, pentru ca sibienii să nu trebuiască să mai facă drumuri la instituțiile statului. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus